UPOZORENJE

Dr.Kon: Moramo da shvatimo, nema više vremena

Podsjećamo, dan nakon održane sednice Kriznog štaba epidemiolog Predrag Kon je objelodanio spisak mjera

Dr.Kon se obratio građanima. ARHIV

A.F.

14.11.2020

Epidemiološka sitaucija sve je opasnija, sve je više zaraženih i preminulih, a Srbija je u iščekivanju novih mjera koje bi trebalo da budu objavljene uskoro. Tim povodom se na društvenoj mreži Fejsbuk obratio epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon.


On se kratko obratio kako građanima, tako i vlasti u vezi sa alarmantnom epidemiološkom situacijom.

- Šta može država uradi? Da shvati da nema više vremena... Šta može pojedinac da uradi? Da izbjegne zaražavanje. Šta mogu zdravstveni radnici da urade? Da izdrže. Moramo da usporimo virus - napisao je epidemiolog.

Podsjećamo, dan nakon održane sednice Kriznog štaba epidemiolog Predrag Kon je objelodanio spisak mjera koje su on i njegove kolege predložile Vladi, a kako navodi one bi uskoro trebalo da budu donjete.

- Osnovno je da se sve mjere koje su do sad donjete poštuju. Drugo što smo predložili je da maske budu obavezne u zatvorenom prostoru, ali i na otvorenom prostoru posebno u pješački zonama. Mi smo predložili da objekti u kojima dolazi do zaražavanja, a to su prvenstveno noćni klubovi ne rade poslije 18 sati. Prvenstveno se misli na noćne klubove. To je oročena mjera na dvije nedelje. Oročena mjera bi podrazumjevala da se sagleda efekat njen efekat nakon dvije nedelje - rekao je Kon.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.