NOVE MJERE

Sjeverna Makedonija proglasila stanje krize

Savjet bezbjednosti Severne Makedonije predložio je juče vladi da proglasi krizno stanje na cijeloj teritoriji zemlje u trajanju od 30 dana

A. F.

Krizno stanje trajat će 30 dana

Foto: ARHIV


Vlada Sjeverne Makedonije odlučila je da proglasi stanje krize na teritoriji te zemlje, kako bi spriječila širenje koronavirusa i ugrožavanje zdravlja ljudi, koje počinje večeras, saopćeno je iz vlade.

Savjet bezbjednosti Severne Makedonije predložio je juče vladi da proglasi krizno stanje na cijeloj teritoriji zemlje u trajanju od 30 dana. 

Vlada o proglašenju stanja krize treba da obavijesti predsjednika države i predsjednika parlamenta.

Vlada će takođe predložiti da predsjednik donese odluku o učešću dijela pripadnika vojske u odgovoru na krizu, prenosi MIA. 

Vlada je donijela odluku i da glavni štab Centra za upravljanje krizom odmah započne izradu akcionog plana za prevenciju i upravljanje korona-krizom.

Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski naglasio je nakon jučerašnje sjednice Savjeta bezbjednosti da proglašenje kriznog stanja ne znači i policijski čas, već da je riječ o dodatnim obavezama koje će dobiti institucije u borbi protiv virusa kovid-19.
NA VRH

Podijeli članak na