SLIJEDE ONLINE SASTANCI

Plenković iz samoizolacije će raspravljati o novčanim kaznama za one koji ne nose maske

Premijer nema simptoma, dok njegova supruga ima blaže

Plenković: Test pokazao da je negativan na koronu. Arhiv

N. Aj.

29.11.2020

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković od jučer je u desetodnevnoj samoizolaciji nakon što mu je supruga Ana Maslać-Plenković dobila pozitivan nalaz na Covid-19.

Ovo su saopćili iz Vlade RH.

- Nakon pojave blage temperature, supruga predsjednika Vlade gospođa Ana Maslać-Plenković u subotu je pristupila testiranju na prisutnost koronavirusa te joj je nalaz pozitivan. Slijedom toga, predsjednik Vlade Andrej Plenković obavio je u subotu testiranje na prisutnost koronavirusa te mu je nalaz negativan. Predsjedniku Vlade određena je epidemiološka mjera samoizolacije u trajanju od 10 dana. Svoje aktivnosti i obveze predsjednik Vlade nastavit će obavljati od kuće - saopćio je glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Premijer Plenković nema simptoma, dok njegova supruga ima blaže simptome.

Prvi online sastanak iz samoizolacije Plenković će imati danas. Riječ je o sastanku oko novih mjera pomoći privredi Hrvatske nakon jesenskog "lockdowna", te definiranju izmjena Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti koji će propisati novčane kazne za fizičke osobe koje ne nose maske tamo gdje je to propisano.

I sjednicu Vlade s tim tačkama dnevnog reda održat će u ponedjeljak u 15 sati online. Najbližim saradnicama premijera mjera samoizolacije nije izrečena sa obzirom na to da je Plenković negativan na koronavirus.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.