TVRDNJE GORANA PAJIĆA

Gligorov sa Miloševićem dogovorio da Makedonija bude u Jugoslaviji!?

Predsjednik Makedonije u vrijeme raspada SFRJ Kiro Gligorov navodno je sa Slobodanom Miloševićem dogovorio da se Makedonija nađe u sastavu nove Jugoslavije

G. M. / Kurir

Goran Pajić iznio nove detalje

Foto: Printscreen


Goran Pajić, nekadašnji tjelohranitelj Slobodana Miloševića iznio je tvrdnje o nastojanjima Makedonije da ostane u sastavu Jugoslavije.

Prema njegovim tvrdnjama u gostovanju na TV Happy, predsjednik Makedonije u vrijeme raspada SFRJ Kiro Gligorov je sa Slobodanom Miloševićem dogovorio da se Makedonija nađe u sastavu nove Jugoslavije, prenosi Kurir

- Kada je 1995. godine bio atentat na Kira Gligorova, on je prije toga bio na tajnom sastanku u Beogradu sa Slobodanom Miloševićem i dogovorili su se da Makedonija bude u sastavu nove Jugoslavije. Međutim, očigledno da to nekome nije odgovaralo pa su brže bolje organizovali atentat na njega. O takvim stvarima se odlučuje sve u djeliću sekunde - ispričao je u emisiji "Dobro jutro Srbijo" sa Jovanom Jeremić, Pajić koji je 10 godina bio u sastavu Jedinice za obezbjeđenje Slobodana Miloševića.

  •  Kiro Gligorov

    Kiro Gligorov

    Foto: Arhiv


Podsjetimo, na Kira Gligorova je 3. oktobra 1995. godine izvšen neuspjeli atentat ispred hotela Bristol u Skoplju, u kojem je bio teško povrijeđen i izgubio je oko. Okolnosti atentata kao i njegovi počinioci su do danas ostali nepoznati.

Gligorov je bio prvi predsjednik Makedonije. Funkciju je obavljao u dva mandata u periodu od 1991 do 1999, godine.

NA VRH

Podijeli članak na