CRNA GORA

DPS Pljevlja: Poslat ćemo u prošlost nacionalističke snage koje žele da nas vrate u srednji vijek

Izbor Vlade je bio okidač da se opet razviju zastave druge države uz prateći scenski i vokalni folklor ravnogorske ideologije, stoji u saopćenju pljevaljskog DPS-a

DPS: Izdali saopćenje. Ilustracija

A. Ka. / Antena M

5.12.2020

Ako je neko i bio u zabludi, nakon jučerašnjeg i današnjeg divljanja, valjda je svima jasno ko želi da upravlja multietničkom, multinacionalnom, građanskom i evropskom Crnom Gorom, saopćeno je iz pljevaljskog DPS-a. 

- U DPS-u smo odavno upozoravali sa kim i kakvim imamo posla i na vrijeme upozoravali kakve su namjere Zdravka i njegovih sljedbenika. Izbor Vlade je bio okidač da se opet razviju zastave druge države uz prateći scenski i vokalni folklor ravnogorske ideologije.

Urlanje, nacionalističke pjesme i prijetnje neistomišljenicima uz kršenje svih epidemioloških mjera je slika koja je otišla u svijet iz naših Pljevalja. Nažalost, u zadnjih nekoliko mjeseci ovo je ikonografija kojom pokušavaju da prefarbaju lice i unište dušu naših Pljevalja. Ali niti su Pljevlja pokleknula pred mnogo jačim i mnogo većim izazovima pa neće ni pred ovom velikodržavnom idejom koja se najbolje oslikava kroz one koji je promovišu.

Zato dragi naši Pljevljaci gore glavu, jer brzo ćemo imati priliku da konačno pošaljemo u istoriju one koji nas vraćaju u srednji vijek i svađaju sa budućnošću moderne i evropske Crne Gore - navodi se u saopćenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.