NOVI PAZAR

Predstavnici IZ u Srbiji zaustavili izgradnju Islamskog centra kod Velikog groblja

Oni su blokirali put u ulici Rifata Burdževića koji koriste mještani naselja Poila, postavili su ogradu sa natpisom Vakuf Mearif i na taj način onemogućili prolazak mještana i vozila

S lica mjesta. Pazar Novi TV

A. Ka. / Pazar Novi TV

16.12.2020

Dvadesetak muškaraca, uposlenika Mešihata islamske zajednice u Srbiji, stopirali su danas radove na izgradnji Islamskog centra koji gradi Rijaset Islamske zajednice Srbije.  

Oni su blokirali put u ulici Rifata Burdževića koji koriste mještani naselja Poila, postavili su ogradu sa natpisom Vakuf Mearif i na taj način onemogućili prolazak mještana i vozila.

Na placu pored koga prolazi put koji je danas blokiran 20. novembra je počela izgradnja Islamskog centra. Plac na kome se gradi je kupljen i poklonjen Islamskoj zajednici Srbije kao bi bio izgrađen pomenuti centar. Vakif placa i većinski donator izgradnje objekta je hadžija Dževad Aljković, a u izgradnji učestvuje i Edin Aličković.


Planom je previđeno da objekat ima 350 metara kvadratnih i bude na tri nivoa. Osim prostorija za obavljanje namaza, bit će osposobljene i prostorije za školu Kur'ana i obdanište, a u planu je da budu izgrađeni i pomoćni objekti gasulhana i abdesthana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.