NOVA ODLUKA

Od ponoći 16 policijskih punktova na izlazu iz Zagreba

Policija će kontrolisati i autobuse i vozove

Odluka stupa na snagu u ponoć. Ilustracija

A. Ka. / Srna

22.12.2020

Tačno u ponoć na snagu stupa odluka Nacionalnog štaba o zabrani napuštanja stanovnika županije bez propusnice, što se ne odnosi na Zagreb i Zagrebačku županiju, ali će policija na izlazu iz Zagreba postaviti kontrolne punktove na 16 lokacija, od kojih će jedan biti na naplatnoj stanici Lučko. 

Načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić rekao je da policija od prvog dana kada je proglašena pandemija daje veliki doprinos u borbi protiv koronavirusa tako što dosljedno sprovodi sve odluke Nacionalnog štaba civilne zaštite.

- Shodno tome u ponoć, stupa na snagu odluka Nacionalnog štaba u vezi sa zabranom napuštanja mjesta prebivališta, odnosno stalnog boravka i mi smo shodno tome napravili temeljne pripreme - izjavio je Rašić za RTL.


On je podsjetio da oni koji nemaju prijeku potrebu najbolje je da ostanu u svom mjestu prebivališta.

- Građani koje žive na granici županija ili imaju neku drugu specifičnu situaciju moraju se obratiti županijskom štabu gdje imaju prebivalište - dodao je Rašić.

Policija će, najavio je on, kontrolisati i autobuse i vozove. Oni koji nemaju propusnicu morat će se vratiti u svoje mjesto prebivališta, a bit će konrolisani aerodromi.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.