NAKON ZEMLJOTRESA

Pomoć Hrvatskoj ponudili Vučić, Fon der Lejen i Mišel

Veoma mi je žao i spremni smo da pružimo svaku vrstu tehničke, finansijske i bilo kakve pomoći, rekao je Vučić

Vučić: Želimo Hrvatskoj da se brzo oporavi. Arhiv

A. J. / Srna

29.12.2020

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se nada da je zemljotres sa epicentrom u Hrvatskoj prošao uz minimalne žrtve i poručio da je Srbija spremna da pruži Hrvatskoj pomoć.


Vučić je poručio da je Srbija spremna da pruži svaku vrstu pomoći i da želi Hrvatskoj da se brzo oporavi i obnovi objekte.


- Veoma mi je žao i spremni smo da pružimo svaku vrstu tehničke, finansijske i bilo kakve pomoći - rekao je Vučić novinarima u Zaječaru.


Potres jačine 6,3 stepena Rihterove skale pogodio je u 12.20 sati područje oko Petrinje i zatresao ostatak Hrvatske, a osjetio se i u regionu.

Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lejen (von der Leyen) objavila je na Twitteru da je razgovarala s premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

Navela je da su spremni pružiti podršku Hrvatskoj.


Na Twitteru se oglasio i predsjednik Evropskog vijeća Šarl Mišel (Charles Michel) kazavši da pomno prate situaciju u Zagrebu nakon razornog potresa.

- Naše misli su s povrijeđenim i radnicima na prvoj liniji. U ovom teškom trenutku, Evropska unija nudi punu podršku i pomoć narodu Hrvatske i premijeru Andreju Plenkoviću - naveo je Mišel.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.