ODGOVOR NA TEORIJE ZAVJERE

Rambo Amadeus s kolegama napravio pjesmu "Corona Party"

Razumijem da nekim ljudima nije svejedno da se vakcinišu, ali ipak treba imati u vidu da živimo u 21. vijeku, kada su zahvaljujući medicinskoj nauci skoro sve poznate zarazne bolesti iskorijenjene, poručio je Pušić

Vizual za pjesmu "Corona Party". UNICEF Crna Gora

L. S.

1.1.2021

Ambasador dobre volje UNICEF-a u Crnoj Gori Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, s prijateljima i kolegama napravio je pjesmu "Corona Party" koja na duhovit način govori o raznim teorijama zavjere i dezinformacijama o koronavirusu i vakcinaciji koja je počela širom planete, saopćeno je iz UNICEF-a u Crnoj Gori, prenose Vijesti.me.


- Sjećam se, kao da je jučer bilo, kad je 1972. godine izbila epidemija variole vere. Imao sam devet godina, tada su i djeca morala da se vakcinišu i ne sjećam se da je iko to dovodio u pitanje. Nauci se bezrezervno vjerovalo. Medicina je nauka, a vakcina je plod nauke, baš kao i dezinfekcija, penicilin, aspirin, točak, satelit, električni motor ili solarni panel. Razumijem da nekim ljudima nije svejedno da se vakcinišu, ali ipak treba imati u vidu da živimo u 21. vijeku, kada su zahvaljujući medicinskoj nauci skoro sve poznate zarazne bolesti iskorijenjene - poručio je Pušić.

U saopćenju se dodaje da Pušiću na pjesmi "Corona Party" gostuju muzičar Čarli Ćineli iz Italije i David Bižić, operski bariton, a urađena je uz podršku Britanske ambasade u Podgorici i UNICEF-a.

- Vakcina će sve vratiti u normalu. Vakcina je jedino rješenje kako bi ljudi mogli ponovo da se okupljaju, zabavljaju, uživaju u društvu, plešu i idu na koncerte uživo. Sve se to sada vraća -, ističe Ćineli, koji jedva čeka da se vrati muzičkim nastupima.

Iste nade dijeli i David Bižić koji je nastupao u najvećim svjetskim operskim kućama u Njujorku, Londonu, Beču, Parizu, Moskvi, Berlinu, Montekarlu, Madridu, Ženevi. 

Iz UNICEF-a u Crnoj Gori poručili su da je pjesma od danas dostupna u audio formatu, te da je njen spot u pripremi i bit će predstavljen početkom februara. 

Također, saopćili su i da će imunizacija protiv koronavirusa, koja je već počela širom svijeta, obilježiti 2021. godinu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.