SRBIJA

Vučić tvrdi da je prisluškivan i da za to ima dokaze

Vučić je 31. decembra objavio da je bio prisluškivan i da su to radili domaći, a da će nadležni organi utvrdit jesu li povezani sa strancima

Aleksandar Vučić. Agencije

A. Kapo / Večernje novosti

4.1.2021

Srbijanski mediji objavili su danas kako je pokrenuta istraga o tome ko je, po čijem nalogu i s kojim ciljem, prisluškivao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića

„Večernje novosti“ objavile su kako istraga traje već neko vrijeme, a spekulira se da je Vučića prisluškivao i tajno pratio moćan čovjek iz vrha države te da je to utvrđeno zajedničkom istragom Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) i Bezbjednosno-informativne agencije (BIA).

- Trenutno su u toku saslušanja, na prvom mjestu pripadnika Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije. U nadležnosti službe je i provođenje elektroničkog nadzora. Istražne radnje obavlja Sektor unutrašnje kontrole MUP-a - pišu „Večernje novosti“.

Vučić je 31. decembra objavio da je bio prisluškivan i da su to radili domaći, a da će nadležni organi utvrdit jesu li povezani sa strancima.

On je kazao da je prisluškivanje šefa države direktan pokušaj državnog udara. Vučić je kazao da je prisluškivan godinu do godinu i po i da za to ima dokaze - vlastite snimljene razgovore, a vjeruje i da zna ko stoji iza toga.

Pokušaji državnog udara i prijetnje Vučiću skoro su kontinuirana tema u političkom miljeu susjedne države.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.