NE SMIRUJE SE TLO

Rupa kod Petrinje sve je šira, teren će snimati i dronovima

Prema riječima mještana u selu je trenutno oko 15 rupa

Velika rupa se neprestano širi. Sandra Simunović / Pixsell

A. Ka. / Nova TV

9.1.2021

Ne smiruje se tlo na području Petrinje, Siska, Gline i okolnih sela. Nakon snažnog zemljotresa na petrinjskom su se području počele pojavljivati rupe u zemlji, a jedna od njih se neprestano širi. 

Nakon zemljotresa u nekim selima u Banovini otvorile su se rupe u zemlji. Obilaze ih stručnjaci.

- Promjene su na gore. Jedna od rupa i dalje je aktivna, dodatno se povećala za 40 do 50 posto. Neprestano se čuje kako dijelovi zemlje padaju u vodu. Obišli su ovaj teren i stručnjaci s Geološkog fakulteta i kažu da će teren snimati i dronovima iz zraka i tek tada će znati točan broj rupa. Za sada ih ima najmanje tridesetak - javila je reporterka Nove TV.

Jedna od njih dugačka je petnaestak metara, dubina se za sada ne može izmjeriti jer je opasno ići i mjeriti.

- Hoće li još rasti, hoće li ih biti još – nitko ne može reći. Problem su podzemne vode jer njihovim porastom situacija bi se mogla pogoršati, a kišna razdoblja tek su pred nama u idućim mjesecima. Neki su i upravo zbog rupa u blizini kuća dobili crvenu naljepnicu. Za sada ih je nemoguće sanirati sve dok tlo ne miruje i stručnjaci upozoravaju da mogu biti izuzetno opasne - dodala je.

Prema riječima mještana u selu je trenutno oko 15 rupa. Mešanović se nalazio pored jedne rupe u tlu koja je široka barem 20 metara i duboka oko pet metara.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.