KORONAVIRUS

Velika gužva u autobusu, putnici primorani da dišu za vrat jedni drugima

Pola putnika je bilo bez maske, disali su jedni drugima za vrat, priča Ivana Nedić

Nova.rs
  • Prepun autobus putnika

    Prepun autobus putnika

    Foto: Printscreen


Pun autobus ljudi, koji dišu jedni drugima za vrat, dio njih bez maske, a vozači se prave kao da ih se to ne tiče, prepričala je za Nova.rs Ivana Nedić svoj nedavni put od Kraljeva do Beograda, piše Nova.rs.

Čitateljka portala Nova.rs, koja nam je kao svjedočanstvo o svom putovanju poslala slike i video snimak prepunog autobusa, objašnjava da su ona i njena sestra oko 11 sati ušle u Kraljevu u autobus privatnog prijevoznika Benkoturs 92 koji iz Novog Pazara vozi do Subotice, a preko Beograda i Novog Sada. 

Nismo imale s kim se svađati

- Već u Kraljevu su bila popunjena skoro sva mjesta za sjedenje, svako je sjedio jedan do drugog i već tada se nije poštovalo pravilo da je prazno svako drugo mjesto. Vozači su bili bez maski. Međutim, u Gornjem Milanovcu je u autobus ušla velika grupa ljudi, koje vidite na snimku, tako da je bio pun prolaz između mjesta za sjedenje - kazala je Ivana.

Ističe kako se zaprepastila kada je vidjela da vozači puštaju sve putnike u autobus.

- Sestra i ja smo počele da vičemo i pitamo: "Zašto ste pustili ovoliko ljudi u vozilo, znate li da je pandemija, nema mjesta da svi sjednemo, kako ćemo ovako do Beograda". Mi smo krenule da se svađamo, ali nismo imale s kim, jer su nas vozači samo pogledali i ignorisali sve što smo rekle - priča Nedić.

Autobus je tako prepun putnika, prema njenim riječima, putovao sve do Beograda.

Hronični sam bolesnik

- Pola putnika je bilo bez maske, disali su jedni drugima za vrat. Ja sam hronični bolesnik, stavila sam dvije maske i baš sam se uplašila. Međutim, vozači nisu uopšte reagovali, kao da ih ne interesuje šta pričamo - naglasila je Ivana.

Osim Ivane i njene sestre, kako navodi, niko od ostalih putnika nije reagirao na pomenutu gužvu.

- To me je također zaprepastilo. Nije moguće da su baš svi u autobusu preležali koronu pa da su imuni. Iznenadio me baš toliko odsustvo svijesti da moramo da brinemo svako o svom zdravlju - zaključila je Ivana Nedić.

U privatnom autoprevozniku Benkoturs navode da na vratima autobusa piše da je bez maske zabranjen ulaz u autobus.

- Što se tiče broja putnika siguran sam da bi da su vozači samo pokušali da izbace višak putnika, poznajući naš mentalitet, došlo bi do neželjenih scena. Zato vas molim da se u naše ime izvinete našim dragim putnicima - piše u dopisu koji potpisao Hakija Tahirović, a stigao je iz Benkotursa 92 na upit Nove.rs o konkretnom događaju i o tome na koji način sprovode epidemiološke mjere u svojim vozilima.

NA VRH

Podijeli članak na