SKANDAL

Advokat Miroslava Aleksića: Moj klijent je rekao da ne zna zašto su ga djevojke optužile poslije toliko godina

Kako se saznaje, Aleksić nije komentirao određivanje pritvora, jedino se navodno čudi šta ga je snašlo

Glumica Milena Radulović otkrila da ju je zlostavljao Miroslav Aleksić. Avaz

E. T. / Telegraf.rs

19.1.2021

Miroslavu Aleksiću sudija za prethodni postupak Višeg suda odredila je pritvor do 30 dana i to iz razloga da ne bi ometao postupak  utjecajem na svjedoke, da ne bi ponovio krivično djelo i zbog uznemirenja javnosti. 


Na ovu odluku on se može žaliti u roku od tri dana, piše Telegraf.rs

Kako se saznaje, Aleksić nije komentirao određivanje pritvora, jedino se navodno čudi šta ga je snašlo. Prema informacijama u tužilaštvu, negirao je da je počinio radnje koje mu se stavljaju na teret. On je inače osumnjičen za osam silovanja i sedam nedozvoljenih spolnih radnji koje je počinio nad šest djevojaka, pišu Novosti. rs.


Miroslav Aleksić: Klupko se odmotava. Agencije

- Na saslušanju je rekao svega nekoliko rečenica. Nije detaljisao. Ukratko je kazao da negira djelo i naveo da ne zna zašto su ga te djevojke optužile i to poslije toliko godina - kaže izvor Telegrafa.


Aleksićev advokat Nemanja Jolović je rekao da su optužbe protiv njegovog branjenika ozbiljne.

- Ja i njega i njegovu ženu poznajem dugo godina i ne mogu da povjerujem da je uradio to za šta ga sumnjiče. Vidjet ćemo sa kakvim će dokazima izaći tužilaštvo. Očekujem da krajem nedjelje počne saslušanje i oštećenih. Tek kad se to završi i vidim spise moći ću nešto određenije da kažem - kazao je advokat Jolović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.