REAKCIJE

Ana Brnabić: Pružimo podršku djevojkama i svim ženama koje trpe bilo kakav vid nasilja

Glumica Milena Radulović je prva javno optužila Miroslava Aleksića, a prema njenim tvdnjama, on ju je silovao kada je imala 17 godina, te je to ponavljao više puta

Ana Brnabić. Avaz

E. T. / Telegraf.rs

19.1.2021

Moramo pružiti podršku djevojkama, ali i svim ženama koje trpe bilo kakav vid nasilja, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić, komentirajući slučaj glumice Milene Radulović i ostalih djevojaka koje su prijavile profesora glume Miroslava Miku Aleksića za seksualno zlostavljanje.

- Još jednom apelujem sve u našem društvu, da pružimo podršku tim djevojkama i svim ženama koje trpe bilo kakav vid nasilja i damo prostora pravnoj državi, da sudovi kažu svoje. Mislim da je ovo izuzetno teška, kompleksna i emotivna tema i svi treba da napravimo pauzu, uzdržimo se od loših komentara i sa pažnjom pratimo razvoj događaja - izjavila je predsjednica Vlade Srbije. 


Glumica Milena Radulović je prva javno optužila Miroslava Aleksića, a prema njenim tvdnjama, on ju je silovao kada je imala 17 godina, te je to ponavljao više puta. 

Miroslav Mika Aleksić (68), vlasnik čuvene škole glume, uhapšen je u nedjelju zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela silovanje i nedozvoljene polne radnje, a posle saslušanja u tužilaštvu, određen mu je pritvor od 30 dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.