HRVATSKA

Hrabri istup glumice Dore Lipovčan: Silovana sam, šutjela sam 15 godina prije odlaska na policiju

I ne, nisu ga zatvorili, bilo je prekasno i nije bilo dovoljno dokaza za sud, kaže Lipovčan

Dore Lipovčan. Facebook

A. Ka. / RTL

20.1.2021

Hrvatska glumica Dora Lipovčan danas je odlučila istupiti i na svom Facebook profilu priznala da je bila silovana.

- Silovana sam puno prije nego što sam ušla u svoju profesiju iako sam se njome počela baviti u djetinjstvu pa je stoga ne mogu kriviti za to što mi se tada dogodilo... Al' utoliko više razumijem danas svoje kolegice širom regije koje izlaze s takvim pričama vezanim za svoj profesionalni život i školovanje... U poslu sam vjerojatno imala sreće da nikad nisam postala meta predatora možda i zato što sam to iskustvo nosila kao krvareći ožiljak od prije i što sam dotad već razvila obrambene mehanizme koje bi svakog s takvim namjerama jasno na prvi pogled uvjerili da će se loše provesti ako ikad stavi ruku na mene... Jer vjerujem da bi taj koji bi me probao još jednom neželjeno dotaknuti u ovom životu završio iščupanog grkljana zubima... Toliko bijesa nosim u sebi od djetinjstva... Nadam se da će svi sad izaći s imenima da bi se predatori maknuli s naših ulica, škola i akademija... Ja sam šutjela punih 15 godina prije nego sam otišla na policiju... I ne, nisu ga zatvorili, bilo je prekasno i nije bilo dovoljno dokaza za sud... Ali sam bar progovorila... Od tad mi duša malo manje krvari… - napisala je Lipovčan.

Istupanja glumica započela su nakon što je srpska glumica Milena Radulović za sliovanje optužila redatelja Miroslava Aleksića.


silovana sam puno prije nego što sam ušla u svoju profesiju iako sam se njome počela baviti u djetinjstvu pa je stoga ne...

Objavljuje Dora LipovčanUtorak, 19. siječnja 2021.
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.