SRBIJA

Koja je uloga fatalne Dijane u prisluškivanju Vučića: Na saslušanju na sva pitanja odgovarala sa “ne sjećam se”

Hrkalović je u žižu javnosti dospjela prije nekoliko godina, kada je učestalo počela da se pojavljuje na konferencijama Ministarstva unutrašnjih poslova

A. Ka. / Nova.rs

Dijana Hrkalović

Foto: Agencije


Bivša državna sekretarka u MUP-a Dijana Hrkalović ispitivana je prošlog četvrtka u sjedištu MUP-a u vezi sa navodnim prisluškivanjem predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Međutim, ovo je samo jedna od mnogobrojnih afera koje su pratile karijeru Hrkalović na mjestu državnog sekretara, a da li će njene navodne veze sa pripadnicima navijačkih grupa i eventualna saradnja sa ljudima iz kriminogene sredine, biti ispitane i eventualno dokazane, tek će se vidjeti, piše Nova.rs.

Krimogeni krugovi

Na saslušanju, kako je rekao dobro obaviješten izvor "Nova.rs", Hrkalović je na sva pitanja odgovarala sa “ne sjećam se” ili “ne znam”, a osim afere prisluškivanja, ispitivana je i u vezi sa drugim nezakonitim radnjama i eventualnom zloupotrebom položaja, zbog kontakta sa kriminalnim krugovima. 

Hrkalović je u žižu javnosti dospjela prije nekoliko godina, kada je učestalo počela da se pojavljuje na konferencijama Ministarstva unutrašnjih poslova, gdje je stajala uz ministra Nebojšu Stefanovića. Pažnju javnosti je odmah privukla svojim pogledom ali i neobično sređenim izgledom, koji je godinama bio neiscrpna tema brojnih korisnika društvenih mreža.

Pojedini mediji ubrzo su počeli da bruje da je Hrkalović u vezi sa pripadnikom Žandarmerije Nenadom Vučkovićem zvanim Vučko, a koji je opet bio blizak sa pripadnicima navijačke grupe “Janjičari”, na čijem je čelu bio ubijeni Aleksandar Stanković, zvani Sale Mutavi. Pripadnike ove grupe pojedini mediji označili su kao saradnike vladajućeg režima, ali i ozloglašenog “kavačkog” klana iz Kotora, koji je u višegodišnjem krvavom ratu za suparničkim “škaljarskim”. Upravo ovi krvavi obračuni odnosno mafijaške likvidacije, obelježile su Hrkalovićev mandat, kao i nekoliko prijava koje su protiv nje podnosili policajci.

Posjeta Potočarima

Slučaj koji je posebno izazvao pažnju javnosti bio je onaj u vezi sa posjetom predsjednika Aleksandra Vučića Potočarima. Tada su policajci Mladen Trbović i Milan Dumanović, koji su podnijeli prijavu, naveli su da su ovom skupu prisustvovali bez legitimacija, a tek naknadno su saznali da je u zvaničnim dokumentima netačno zavedeno da su tog dana bili na zadatku u Srbiji. Prijava protiv Hrkalović je odbačena, a ova dvojica policajaca su optužena za odavanje službene tajne. 

NA VRH

Podijeli članak na