SRBIJA

Advokati otkrili šta se dešavalo u Palati pravde: Iva opisala sve čega se sjeća

Nikome nije lako da ponovo prolazi kroz nešto teško, kaže advokat Jugoslav Tintor

A. Ka. / Kurir.rs

Ilinčić prilikom izlaska iz Palate pravde

Foto: Kurir.rs


Nakon saslušanja glumice Ive Ilinčić u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, njeni advokati Jugoslav Tintor i Denis Bećirić prenijeli su da je dala detaljan i preciziran iskaz koji će se u daljem toku postupka koristiti kao dokaz u istrazi protiv profesora glume Miroslava Miku Aleksića, koji se sumnjiči za silovanje i polno uznemiravanje svojih učenica. 

- Saslušanje je trajalo puna četiri sata tako da je Iva Ilinčić detaljno iznijela i opisala sve ono kroz šta je prolazila. O detaljima šta se dešavalo unutra ne bih, svakako nikome nije lako da ponovo prolazi kroz nešto teško, opisala je sve čega se sjeća. Mislimo da je veoma važno što je još u ovoj fazi postupka njen iskaz uzet i fiksiran, što na dalje predstavlja dokaz da se po tome postupa - rekao je Tintor.

On je istakao i ulogu novinara u ovom postupku, jer, kako kaže, da cio slučaj nije medijski ispraćen u ovoj mjeri, ne bi se saznalo za ovoliki broj ljudi.

- Jaka poruka se šalje da žrtve prijave zlostavljanje. Poslije ovog predmeta ništa neće biti isto - kaže Tintor.

Upitan koliko će trajati postupak, Tintor kaže da to zavisi od broja oštećenih lica.

Tintor je, odgovarajući na pitanja novinara rekao i da Ivin otac nije bio u Palati pravde jer je angažovao njih. Naveli su i da slijedeće nedjelje očekuju saslušanje drugih oštećenih djevojaka od kojih oni zastupaju još dvije.

Podsjetimo, Aleksić je u ponedeljak saslušan u tužilaštvu i on je negirao krivicu. Određen mu je pritvor do 30 dana. Profesor glume osumnjičen je za osam silovanja i sedam krivičnih dela nedozvoljene polne radnje počinjenih u periodu od 2008. do 2020. godine.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na