SRBIJA

Vučić: Srbija dnevno vakciniše 40.000 ljudi, sprema se da napravi fabriku za njihovu proizvodnju

Pojavio se novi soj korone, nama će vakcine protiv korone biti potrebne narednih pet, šest, sedam godina

E. T. / Telegraf.rs

Aleksandar Vučić: Svi gledaju samo sebe

Foto: Agencije


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je izjavio da će Srbija nastaviti da traži, da moli i da se bori za vakcine kako bi građani bili zdravi i bezbjedni i dodao da imaju novi problem. 

Pojavio se novi soj korone

- Teško pitanje na koje nije lako pronaći odgovor. Kriza je svuda u svijetu, vrlo je teško doći do vakcina. Radimo da na sve moguće načine dođemo do njih, neće mi biti teško da molim za svaku! Situacija nije jednostavna. Ja čestitam našem sistemu koji je napravljen da bude mnogo bolji nego svuda u svijetu. Preko 40 hiljada ljudi će danas biti vakcinisano u Srbiji. Svaki dan koji ugrabimo ranije, više života ćemo da spasimo. Taj novi soj virusa u Britaniji je veoma opasan. On ili tjera na masovnu vakcinaciju ili na zaključavanje - rekao je Vučić.

Dodao je da je novi soj korone novi problem u Srbiji.

- Pojavio se novi soj korone, nama će vakcine protiv korone biti potrebne narednih pet, šest, sedam godina, sve dok korona virus ne bude aposlutno iskorijenjen, zato ćemo mi napraviti fabriku za proizvodnju vakcina protiv koronavirusa. To što vam svi pričaju o solidarnosti, to mačku o rep, kada je u pitanju nečiji život, svi gledaju samo sebe - rekao je Vučić.

U grču smo

Naglasio je da će biti teško.

- U grču smo, ali se nadam da ćemo već sljedeće nedjelje imati dobre nove vijesti, nadam se - rekao je predsjednik i dodao da skoro svi prekidaju imunizaciju, da u drugim razvijenijim državama raste broj umrlih jer nema vakcine. 

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na