PO UZORU NA DŽOKERA

Hrvatski kantautor napravio maske s osmjehom Franje Tuđmana

Nisam nacionalist, ali mi je žao kad vidim da mladež nosi maskice s ustima Džokera, It-a ili dr. Hanibala Lektera, a imamo svojih vrijednosti, napisao je, između ostalog Dražen Turina Šajeta na Twitteru

Piše: N. Aj.

24.1.2021

Šajeta nasmijao korisnike Twittera. Twitter

Hrvatski kantautor Dražen Turina Šajeta na Twitteru je objavio na čemu je to radio u posljednjem periodu.

Nasmijao je korisnike ove društvene mreže objavivši zaštitne maske za lice s osmjehom prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, a odmah je podijelio i nekoliko fotografija.

Ideju za ovaj "projekt" Šajeta je, kako kaže, dobio gledajući kako građani nose maske poznatih filmskih negativaca Džokera (Joker), It-a ili dr. Hanibala Lektera (Hannibal Lecter). 

Nisam nacionalist, ali mi je žao kad vidim da mladež nosi maskice s ustima Džokera, It-a ili dr. Hanibala Lektera, a imamo svojih vrijednosti. Osmislio sam maskicu s osmijehom dr. Franje Tuđmana da ukažem na ono za što se zalažem: Ako nisi svoj na svome, ne možeš biti ni svjetski - napisao je Šajeta na svom Twitteru.


Oduševljeni, korisni su odmah tražili da napravi maske s licem sadašnjeg predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, ali i Kolinde Grabar-Kitarović, Jovanke Broz...

U planu su Jovanka, Ankica i Kolinda. Moram još malo istražiti tržište - kazao je Šajeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.