OGLASILA SE NA INSTAGRAMU

Iva Ilinčić: Šta da uradim da ova planina bude viša

Svjesna da su ona i njena koleginica podigle pravu revoluciju, Iva Ilinčić odlučila je da pruži podršku svim drugim ženama koje prolaze kroz nasilje

Ilinčić: Konačno se ne stidim. Arhiv

N. Aj. / Nova.rs

25.1.2021

Otkako su glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić prijavile policiji svog bivšeg učitelja glume Miroslava Aleksića za seksualno uznemiravanje i silovanje, mnoge djevojke i žene širom regiona dobile su "vjetar u leđa" i odlučile da progovore o ovom problemu.

Podrška koju Milena i Iva svakodnevno dobijaju ide u korist svim djevojkama koje nisu do sada imale hrabrosti da prijave nasilnika, plašeći se komentara okoline.

Stojim uz milion žena

Svjesna da su ona i njena koleginica podigle pravu revoluciju, Iva Ilinčić odlučila je da pruži podršku svim drugim ženama koje prolaze kroz nasilje.

Glumica je na svom Instagram profilu objavila citat iz knjige "Sunce i njegovo cvijeće" od autorke Rupi Kaur:

Stojim uz milion žena koje su bile žrtve prije mene i razmišljam šta da uradim kako bih učinila ovu planinu višom, da bi sve one žene poslije mene vidjele dalje.

Nakon što je prijavila Aleksića za seksualno zlostavljanje, Iva Ilinčić napisala je tada na svojim društvenim mrežama da to nije njena sramota i da se više ne stidi.

Nemam čega da se stidim

- Konačno se ne stidim i nemam čega da se stidim i briga me. Sramota nije moja. Budite hrabre jer stvarno niste same. Obećavam - napisala je glumica Iva Ilinčić.

Podsjetimo, Milena Radulović je u ispovijesti za “Blic” navela da je Miroslav Aleksić silovao kada je imala 17 godina, kao i da se seksualno nasilje ponavljalo.

- Sve je pažljivo isplanirao. Koristio je situaciju što smo bile u šoku. Osim toga što vam se sve to dešava, uvijek je tu bio i strašan osjećaj da je tu, u blizini, gomila druge djece - rekla je Milena. 

Miroslav Aleksić trenutno se nalazi u pritvoru, a sudski proces je u toku. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.