DAJU ISKAZ

Nove žrtve Mike Aleksića kod tužioca

Osumnjičeni se tereti da je u periodu od 2008. do 2020. godine, izvršio osam krivičnih dijela silovanja

Nove žrtve Mike Aleksića kod tužioca. Arhiv

L. M. / Nova.rs

27.1.2021

Nove žrtve učitelja glume Miroslava Mike Aleksića, koga je nekoliko djevojaka optužilo za silovanje i nedozvoljene spolne radnje, daće iskaz u Višem javnom tužilaštvu. U naredna dva dana tužilaštvo bi trebalo da ispita još dvije žrtve, ali i dva svjedoka o svim strahotama koje su preživjeli u Aleksićevoj školi glume "Stvar srca".

Pretpostavlja se da će sutra ujutru biti saslušane još dvije žrtve Aleksića, a u petak će iskaze dati dva svjedoka. Zasad nije poznato da li je riječ o svjedocima čiji su slučajevi zastarjeli, pa će zbog toga biti saslušani kao svjedoci, ili su imali saznanja o tome šta su napastvovane djevojke pretrpjele.

Inače, kako saznajemo, Aleksićeva posljednja žrtva je 17-godišnja djevojka, a zasad nije poznato kako će ona dati svoj iskaz u tužilaštvu. Kako portal Nova.rs saznaje, datum saslušanja biće poznat nakon što se završi vještačenje.


Milena Radulović. Arhiv

Podsjetimo, osumnjičeni se tereti da je u periodu od 2008. do 2020. godine, izvršio osam krivičnih dijela silovanja i nedozvoljene spolne radnje, na štetu šest oštećenih, od kojih je jedna maloljetna, prema ostalim oštećenima su radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloljetne i nakon punoljetstva.

Inače, za cio slučaj koji je potresao regionalnu javnost saznalo se nakon što je Aleksića za silovanje prijavila glumica Milena Radulović.

Aleksić je negirao krivicu i njemu je određen pritvor. Iako, prema zvaničnim podacima, zasad ima šest žrtava Mike Aleksića, pretpostavlja se da ih ima mnogo više. Naime, mediji navode da su se policiji dosad javile brojne žrtve Aleksića, koje tvrde da su seksualno zlostavljanje.

Ipak, tužilaštvo se još uvijek nije oglasilo o pomenutim informacijama.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.