SRBIJA

Aleksić zanijemio na teške optužbe: Odbio da odgovara na pitanja o Mileni i Ivi

Reditelj i vlasnik škole glume sumnjiči se za osam silovanja i sedam nedozvoljenih polnih radnji nad šest svojih učenica

Miroslav Mika Aleksić. Agencije

A. Ka. / Kurir.rs

27.1.2021

Miroslav Mika Aleksić (69), reditelj i vlasnik škole glume, koji se sumnjiči za osam silovanja i sedam nedozvoljenih polnih radnji nad šest svojih učenica, na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu nije želio da odgovara na konkretna pitanja o teškim optužbama za koje se tereti.

Sve negirao

Kako piše Kurir, reditelj je iznio samo kratku odbranu, ali nije želeo da govori o pojedinostima. 

- Aleksić je govorio šturo i uopšteno. Rekao je da generalno nije kriv, da nikada nijednu učenicu nije seksualno zlostavljao, da je u šoku i da ne zna zbog čega ga djevojke poslije toliko godina optužuju - otkriva izvor Kurira.


Prema njegovim riječima, odbrana Miroslava Aleksića svela se na nekoliko rečenica u kojima on samo negira ono što mu je stavljeno na teret. Reditelj o detaljima nije želio da priča.

- Odlučio je da ukratko negira sve što mu je stavljeno na teret. Odmah je rekao i da ne želi u ovoj fazi da odgovara na pitanja koja bi mu bila postavljena – kaže izvor srbijanskog medija.

Saslušanje svjedoka

Saslušanje svjedoka u istrazi protiv Aleksića trebalo bi da bude nastavljeno krajem sedmice, kada bi iskaze trebalo da daju i ostale djevojke koje su ga prijavile, a potom će u tužilaštvo biti pozvani svjedoci, među kojima su zaposleni u školi, njegova supruga Biljana Mašić i glumac Ivan Zarić.  

On je uhapšen 17. januara, a dva dana kasnije mu je određen pritvor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.