SRBIJA

Mika Aleksić se brani da je impotentan

Advokat Zoran Jakovljević je danas pokušao da iskoristi te činjenice navodeći da će se odbrana Miroslava Mike Aleksića bazirati na informaciji da mu je prije nekoliko godina odstranjena prostata

A. Ka. / Blic.rs

Mika Aleksić

Foto: Agencije


Odbrana Miroslava Mike Aleksića (68), osumnjičenog za osam silovanja i šest polnih uznemiravanja svojih učenica u prostorijama njegovog kulta u centru Beograda, najverovatnije će se zasnivati na tvrdnji da je Aleksić impotentan. Ipak, pravni stručnjaci ističu da mu to neće biti od velike pomoći jer je Krivični zakon Republike Srbije već predvideio ovakve slučajeve. 

Kako "Blic" piše, nekoliko djevojaka je u iskazima navelo da je Aleksić prilikom navodnih brutalnih seksualnih nasrtaja imao problem sa održavanjem erekcije i da ni u jednoj prilici nije uspio da doživi vrhunac.

Odstranjena prostata

Advokat Zoran Jakovljević je danas pokušao da iskoristi te činjenice navodeći da će se odbrana Miroslava Mike Aleksića bazirati na informaciji da mu je prije nekoliko godina odstranjena prostata, te da on zbog toga "nije mogao da počini silovanje". 

Jakovljević je za Mondo rekao da bi zbog te informacije "svima sve trebalo da bude jasno". Ipak, otkrivanje ove informacije iz Aleksićevog zdravstvenog kartona neće mu nimalo pomoći u slučajevima za koji je osumnjičen, jer Krivični zakonik drugačije definiše čin silovanja nego što je to slučaj u svakodnevnom govoru.

Kako je objasnio advokat Svetozar Vujačić, Krivični zakon Republike Srbije definiše silovanje kao "obljubu ili sa njom izjednačen čin upotrebom sile ili prijetnjom da će neposredno napasti na život ili tijelo tog ili njemu bliskog lica".

- To u praksi znači da nije neophodno da dođe do polnog odnosa da bi neko bio optužen za silovanje, već se osoba može fizički primorati na seksualne radnje - ističe advokat Vujačić.

Vujačić je dodao i da bi se ovaj Aleksićev zdravstveni problem mogao vještačiti ukoliko bude bio pomenut na suđenju.

- Ukoliko lice koje je optuženo za silovanje zaista ima zdravstveni i medicinski nedostatak koji onemogućava ovakvu radnju, sudski veštak će to utvrditi zdravstvenim pregledom. Ukoliko postoji bilo kakva sumnja u to, iz bilo kog razloga, pregled će obaviti odbor sudskih veštaka - rekao je Vujačić.

Osam silovanja

Podsjetimo, učitelj glume i vođa kulta ličnosti u samom centru Beograda Miroslav Mika Aleksić (68) nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je počinio krivična djela osam silovanja i šest seksualnih zlostavljanja. Sve žrtve, koliko je za sada poznato, bile su polaznice njegove škole.  

Slučaj je u javnost dospio kada je mlada glumica Milena Radulović u ekskluzivnoj ispovijesti za "Blic" ispričala da ju je Aleksić silovao kada je imala 17 godina i da se to ponovilo nekoliko puta.

Ispovijest za "Blic" dala je i njena koleginica Iva Ilinčić koja je iznela tvrdnje o funkcionisanju priprema za zlostavljanje u Mikinoj školi. Ona tvrdi da je od Aleksića pretrpjela seksualno zlostavljanje, ali da nju nije silovao.

Više o temi Miroslav Mika Aleksić

DAJU ISKAZ
Nove žrtve Mike Aleksića kod tužioca
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na