HRVATSKA

Pilot koji je grebao vozila ne kaje se: Nisam krao automobile niti ubio ljude

Bio sam na policiji, napravio što sam napravio, kaže osumnjičeni

A. Ka. / 24sata.hr

Oštetio više vozila

Foto: Matija Habljak / PIXSELL


Ovo je sve otišlo predaleko. Zvali su me i s posla. Izrečene su i laži o meni i prijetili su mi. Nisam to još prijavio i moram se o svemu konzultirati s advokatom, rekao je muškarac kojeg su u utorak ulovili kako grebe automobile u Sesvetama u Hrvatskoj, piše 24.sata.  

On se javio na telefon i rekao kako neće dalje komentirati slučaj te da će se ubuduće oko svega javljati advokat. Na pitanje oko slučaja, zašto mu je to grebanje automobila uopće trebalo, s obzirom na to da su ga poznanici i komšije opisivali kao mirnog i staloženog porodičnog čovjeka i pilota, nije znao odgovoriti.

Pristigle prijave

- Bio sam na policiji, napravio što sam napravio. Ja nisam niti krao aute niti ubio ljude, ponavljam, sve je ovo otišlo predaleko - kaže osumnjičeni.  

I on, kao i oštećeni Sesvećani, čeka da policija dovrši prijavu oko oštećenja tuđe stvari i sve proslijedi državnom odvjetništvu. Za to djelo, prema Krivičnom zakonu, prijeti mu i do dvije godine zatvora. Sve ovisi o visini štete. Iz PU zagrebačke nisu željeli komentirati slučaj i dodali su kako je sve u toku.

Hrvatski portal piše da policajci moraju detaljno obraditi sve pristigle prijave i razlučiti koje uopće imaju veze s ovim ulovljenim grebačem. Osim iz tog naselja, poznatog kao Selčina, službenicima i stanovnicima su se javili i ljudi iz Brestja i drugih dijelova Sesveta. Pitanje ostaje imaju li oni kakvih dokaza protiv pilota, gdje su im auti uopće ogrebani i koliko su slučajevi stari.

Stanovnici Ulice Bartola Kašića kažu kako problem s “crtanjem” po automobilima imaju barem dvije godine te su ljuti i ogorčeni zbog štete i nemoći da to naplate. Neki su i ranije to prijavljivali policiji, dok su drugi to zadržali za sebe jer nisu znali što bi napravili.

Vratiti novac

- Najgore je onima koji su vozili aute autolakirerima kako bi popravili stvar, a uskoro bi ih dočekale nove crte. Palo nam je i na pamet da neko ima „deal“ s njima, no to je ostalo samo na teoriji - kaže stanarka iz Bartola Kašića. 

Svima im je u interesu vratiti novac uložen u silne popravke boje i laka. Neki su se navodno već obratili porodici prijavljenog pilota.

- Ja čekam što će reći advokat. Ja imam 15 prijatelja kojima su izgrebani auti u vremenu kad su bili meni u posjetu. Ne žele više doći - rekao je stanar iz Bartola Kašića.

NA VRH

Podijeli članak na