HRVATSKA

Policija objavila rezultate istrage stravičnog zločina u Šibeniku

Tijela ubijenih poslana na obdukciju

Zločin potresao regiju. Avaz

Ad. A.

31.1.2021

Šibenska policija izdala je saopćenje o do sada utvrđenim činjenicama o četverostrukom ubistvu i samubistvu jučer u Vodicama i Šibeniku.

- Policijska uprava šibensko-kninska zaprimila je u 12:56 sati dojavu da je u Vodicama, u vozilu pored ceste pronađen mrtav muškarac. Obavljenim radnjama uviđaja utvrđeno je da se radi o 47-godišnjaku koji je pronađen u automobilu s više prostrijelnih rana na tijelu – kažu iz policije.

U 13:23 sati policija je od Hitne medicinske pomoći zaprimila dojavu o pronalasku tri mrtve osobe, dva muškarca i žena, u jednom objektu na Južnoj magistrali. Obavljenim radnjama očevida utvrđeno je da se radi o 42-godišnjaku, 62-godišnjaku i 61-godišnjakinji, a za koje je utvrđeno da su umrli nasilnom smrću i da na tijelu imaju prostrijelne rane.


Prikupljene činjenice

Obzirom na odmah prikupljena saznanja o mogućem počinitelju kaznenih djela, raspisana je potraga za počiniteljem i obaviještena javnost da se potražuje vozilo Škoda sive boje, registarskih oznaka (ŠI-959-HF).

Također je cijeli operativni sastav šibenske policije zajedno s Policijskim upravama zadarskom i splitsko-dalmatinskom uspostavio kontrolne punktove na ulazima/izlazima radi detekcije i pronalaska počinitelja.

-Tokom obavljanja uviđaja na mjestima pronalaska tijela, kojima je rukovodio zamjenik županijskog državnog odvjetnika iz Šibenika, u 18:22 sati dobili smo dojavu da je na području Vodica pronađeno osobno vozilo za kojim je raspisana potraga kao i mrtvo tijelo osobe osumnjičene za počinjenje kaznenih djela, 57-godišnjaka – kažu iz policije.

Mrtva tijela svih osoba su prevezena na Odjel patologije Opće bolnice u Šibeniku radi obavljanja obdukcije i utvrđivanja uzroka smrti, a korištena vozila su prebačena u krug Policijske uprave gdje će se tijekom dana obavljati radnje očevida.


Dodatne mjere i ranje

Također, tijekom dana policijski službenici će obaviti niz dodatnih mjera i radnji kako bi povezali sve događaje koji su prethodili počinjenju kaznenih djela, a nakon čega će se utvrditi što je bio motiv počinitelja, izvijestili su iz policije uz napomenu da će o novim saznanjima izvijestiti na sutrašnjoj konferenciji za medije.

Kao što smo izvijestili, javnost je najprije oko 13 sati potresla vijest da je poznati šibenski poduzetnik ubijen u svom automobilu na parkingu kod trgovačkog centra Djelo u Vodicama, a onda se, kao u kakvom hororu, saznalo da je to bila tek uvertira u konačni saldo masakra - da su još tri mrtva tijela pronađena na drugom kraju Šibenika, u Ražinama, u podrumu objekta bivše pekare tvrtke Matkol, u poslovnoj zoni u Ražinama, smještene između Jadranske magistrale i valjaonice bivšeg TLM -a, sadašnjeg IMPOL-a.


Uviđaj nakon likvidacije. Pixsel

Iako policija nije izlazila ni s kakvim imenima, po Šibeniku - koji se u tren našao pod opsadom policije, dugih cijevi, specijalaca na ulazima i izlazima iz grada - kao požar se pronijela vijest da je osoba ubijena - navodno rafalom iz automatske puške - u svom Mercedesu, i ispred svog trgovačkog centra, zapravo Tedi Slamić, šef cijelog trgovačkog lanca Djelo inače jednog od najvećih, ne samo u županiji, nego i u Dalmaciji i Hrvatskoj, članici nacionalnog lanca 'Ultra'.

Identitet osoba ubijenih na Ražinama isto je tako bio obavijen velom tajne, ali isto se tako ubrzo po gradu počelo špekulirati kako je riječ o Toniju Šparadi, direktoru tvrtke Sabirač, te Radojki Danek, poznatoj šibenskoj stečajnoj upraviteljici i gradskoj vijećnici HDZ-a u aktualnom sazivu Gradskog vijeća. Treća osoba - kako se neslužbeno saznaje, također ustrijeljena vatrenim oružjem - bio je navodno Mario Danek, njezin suprug koji se na Ražinama zatekao slučajno, navodno vozeći suprugu na unaprijed dogovoreni sastanak.


Na punktovima tražili ubicu. Pixsel

Ubrzo se ispostavilo da je počinitelj, koji je u konačnici pronađen mrtav pored automobila kojim je pobjegao policiji, Branko Koloper Matkol, koji je propao u svom pekarsko-trgovačkom biznisu, a njegova je firma, koju je gradio cijeli život i veliki, nedovršeni poslovni objekt na ulazu u Šibenik, za koji se zadužio, u nevrijeme, prije velike krize 2008. godine otišla na bubanj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.