HRVATSKA

Policija objavila rezultate istrage stravičnog zločina u Šibeniku

Tijela ubijenih poslana na obdukciju

Ad. A.

Zločin potresao regiju

Foto: Avaz


Šibenska policija izdala je saopćenje o do sada utvrđenim činjenicama o četverostrukom ubistvu i samubistvu jučer u Vodicama i Šibeniku.

- Policijska uprava šibensko-kninska zaprimila je u 12:56 sati dojavu da je u Vodicama, u vozilu pored ceste pronađen mrtav muškarac. Obavljenim radnjama uviđaja utvrđeno je da se radi o 47-godišnjaku koji je pronađen u automobilu s više prostrijelnih rana na tijelu – kažu iz policije.

U 13:23 sati policija je od Hitne medicinske pomoći zaprimila dojavu o pronalasku tri mrtve osobe, dva muškarca i žena, u jednom objektu na Južnoj magistrali. Obavljenim radnjama očevida utvrđeno je da se radi o 42-godišnjaku, 62-godišnjaku i 61-godišnjakinji, a za koje je utvrđeno da su umrli nasilnom smrću i da na tijelu imaju prostrijelne rane.

Prikupljene činjenice

Obzirom na odmah prikupljena saznanja o mogućem počinitelju kaznenih djela, raspisana je potraga za počiniteljem i obaviještena javnost da se potražuje vozilo Škoda sive boje, registarskih oznaka (ŠI-959-HF).

Također je cijeli operativni sastav šibenske policije zajedno s Policijskim upravama zadarskom i splitsko-dalmatinskom uspostavio kontrolne punktove na ulazima/izlazima radi detekcije i pronalaska počinitelja.

-Tokom obavljanja uviđaja na mjestima pronalaska tijela, kojima je rukovodio zamjenik županijskog državnog odvjetnika iz Šibenika, u 18:22 sati dobili smo dojavu da je na području Vodica pronađeno osobno vozilo za kojim je raspisana potraga kao i mrtvo tijelo osobe osumnjičene za počinjenje kaznenih djela, 57-godišnjaka – kažu iz policije.

Mrtva tijela svih osoba su prevezena na Odjel patologije Opće bolnice u Šibeniku radi obavljanja obdukcije i utvrđivanja uzroka smrti, a korištena vozila su prebačena u krug Policijske uprave gdje će se tijekom dana obavljati radnje očevida.

Dodatne mjere i ranje

Također, tijekom dana policijski službenici će obaviti niz dodatnih mjera i radnji kako bi povezali sve događaje koji su prethodili počinjenju kaznenih djela, a nakon čega će se utvrditi što je bio motiv počinitelja, izvijestili su iz policije uz napomenu da će o novim saznanjima izvijestiti na sutrašnjoj konferenciji za medije.

Kao što smo izvijestili, javnost je najprije oko 13 sati potresla vijest da je poznati šibenski poduzetnik ubijen u svom automobilu na parkingu kod trgovačkog centra Djelo u Vodicama, a onda se, kao u kakvom hororu, saznalo da je to bila tek uvertira u konačni saldo masakra - da su još tri mrtva tijela pronađena na drugom kraju Šibenika, u Ražinama, u podrumu objekta bivše pekare tvrtke Matkol, u poslovnoj zoni u Ražinama, smještene između Jadranske magistrale i valjaonice bivšeg TLM -a, sadašnjeg IMPOL-a.

  • Uviđaj nakon likvidacije

    Uviđaj nakon likvidacije

    Foto: Pixsel


Iako policija nije izlazila ni s kakvim imenima, po Šibeniku - koji se u tren našao pod opsadom policije, dugih cijevi, specijalaca na ulazima i izlazima iz grada - kao požar se pronijela vijest da je osoba ubijena - navodno rafalom iz automatske puške - u svom Mercedesu, i ispred svog trgovačkog centra, zapravo Tedi Slamić, šef cijelog trgovačkog lanca Djelo inače jednog od najvećih, ne samo u županiji, nego i u Dalmaciji i Hrvatskoj, članici nacionalnog lanca 'Ultra'.

Identitet osoba ubijenih na Ražinama isto je tako bio obavijen velom tajne, ali isto se tako ubrzo po gradu počelo špekulirati kako je riječ o Toniju Šparadi, direktoru tvrtke Sabirač, te Radojki Danek, poznatoj šibenskoj stečajnoj upraviteljici i gradskoj vijećnici HDZ-a u aktualnom sazivu Gradskog vijeća. Treća osoba - kako se neslužbeno saznaje, također ustrijeljena vatrenim oružjem - bio je navodno Mario Danek, njezin suprug koji se na Ražinama zatekao slučajno, navodno vozeći suprugu na unaprijed dogovoreni sastanak.

  • Na punktovima tražili ubicu

    Na punktovima tražili ubicu

    Foto: Pixsel


Ubrzo se ispostavilo da je počinitelj, koji je u konačnici pronađen mrtav pored automobila kojim je pobjegao policiji, Branko Koloper Matkol, koji je propao u svom pekarsko-trgovačkom biznisu, a njegova je firma, koju je gradio cijeli život i veliki, nedovršeni poslovni objekt na ulazu u Šibenik, za koji se zadužio, u nevrijeme, prije velike krize 2008. godine otišla na bubanj.

Više o temi Zločin

U POLJAKU KOD SREBRENICE
Sjećanje na 21 ubijenog civila i dvoje djece
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na