NAKON PORODIČNOG NASILJA

Brankica od Mladena tražila 15.000 kuna za uzdržavanje, ali pjevač je ispraznio račun

Prema sudskoj presudi, Mladen se obvezao da će svojoj banci dati trajni nalog da se s njegova računa od 1. septembra 2019. godine svaki mjesec isplaćuje taj iznos na Brankicin račun, i to tokom cijelog njenog života

Brankica Paleka i Mladen Grdović. PIXSELL

24sata.hr

10.2.2021

Općinski sud u Zadru u utorak je presudio u korist Mladena Grdovića (62) u sporu s bivšom suprugom Brankicom Palekom (49), piše 24sata.hr.

Ona je od njega tražila da joj, nakon brakorazvodne parnice, mjesečno isplaćuje apanažu u iznosu od 15.000 kuna. Brankica i Mladen su takav sporazum potpisali 28. kolovoza 2019. godine kod javnog bilježnika.

Brankica Paleka i Mladen Grdović. PIXSELL

Prema sudskoj presudi, Mladen se obvezao da će svojoj banci dati trajni nalog da se s njegova računa od 1. septembra 2019. godine svaki mjesec isplaćuje taj iznos na Brankicin račun, i to tokom cijelog njenog života. Ali jedinu isplatu Brankica je dobila u septembru te godine. Kako piše u presudi, nakon toga tuženik je namjerno onemogućavao izvršenje svojih obveza tako da je novac koji bi dobio na račun odmah podizao i tako na njegovu računu nikad nije bilo dovoljno da plati Brankici alimentaciju, pa ga je ona tužila za dug od 45.000 kuna koji je nastao u iduća tri mjeseca.

No Mladen se odmah žalio na tužbu, a sud je zaključio da Brankica u svom zahtjevu nije navela tačan datum u mjesecu do kojeg se mora isplatiti novac. Trajni nalog je prestao vrijediti jer na Grdovićevu računu nikad nije bilo dovoljno novca. A onda je i Brankica 9. novembra prošle godine povukla tužbu kojom je htjela prisilno naplatiti dug od bivšeg supruga.

Mladen Grdović i Brankica Paleka. Arhiv

Brankica i pjevač Mladen Grdović u braku su bili 22 godine. Vjenčali su se 1998. godine u Las Vegasu, a prvi put Brankica se htjela rastati od njega 2017. godine, kad se odselila majci. No 12 godina stariji pjevač je nakon nekog vremena počeo posjećivati pa su se pomirili. Brak je svih godina bio vrlo turbulentan, a razlog je uvijek bio isti.

- Mladen je najdivniji čovjek na svijetu, ali težak kad zaviri previše u čašicu - znala je govoriti Brankica kad bi je novinari pitali kako joj je u braku s popularnim pjevačem.

Nakon nekoliko prijava za porodično nasilje, koje mu je Brankica uvijek opraštala, bilo je pravo iznenađenje kad je podnijela zahtjev za razvod braka. Razvod je postao pravomoćan u oktobru prošle godine, a razlog koji je ona navela bio je da su im bračni odnosi trajno poremećeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.