ZAGREB

Poduzetnici kažnjeni zbog protesta s 30.000 kuna, a sinoć održana misa na kojoj su prekršene mjere

Hrvatsku javnost zanima hoće li biti crkva prekršajno kažnjena jer je sinoć održana misa pred Zagrebačkom katedralom na kojoj je bilo, kako se tvrdi, daleko više od maksimalno dozvoljenih 25 ljudi

Sa protesta prošle sedmice. PIXSELL

Piše: N. Aj.

11.2.2021

Hrvatsko udruženje Glas poduzetnika dobio je dvije prekršajne prijave zbog protesta koji se prošle srijede održao u Zagrebu protiv mjera vlade i Stožera ove države.

Udruženje kao organizator kažnjeno je s 20.000 kuna (nešto više od 5.000 KM), dok je Hrvoje Bujas kao predsjednik udruženja kažnjen s 10.000 kuna (nešto vipe od 2.500 KM). U prekršajnom nalogu stoji da su krivi jer nisu osigurali propisane mjere fizičkog distanciranja ni provođenje mjere nošenja zaštitnih maski te zato što se nisu pridržavali odluke koja zabranjuje više od 25 ljudi na istom mjestu.

Održana misa pred Zagrebačkom katedralom. PIXSELL

Međutim, ono što hrvatsku javnost zanima hoće li biti crkva prekršajno kažnjena jer je sinoć održana misa pred Zagrebačkom katedralom na kojoj je bilo, kako se tvrdi, daleko više od maksimalno dozvoljenih 25 ljudi.

Među okupljenima su bili i ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, te gradonačelnik Milan Bandić, dok je direktorica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić, okupljenima na misi čitala molitvu. Tamo, kako je vidljivo iz fotografija, nije bilo razmaka niti su svi nosili maske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.