PRIJAVE PROTIV 11 OSOBA

Tučnjava u Novom Sadu, uhapšena tri Bosanca

Osumnjičeni su se pokušali sakriti, ali su brzom reakcijom policije, svi učesnici pronađeni

Srna

Četvorici uhapšenih određeno je zadržavanje do 48 sati

Foto: Ilustracija


Novosadska policija uhapsila je trojicu državljana BiH jer su učestvovala u kafanskoj tučnjavi u kojoj su tri lica zadobila teške, a četiri lake tjelesne povrede, saopćila je Policijska uprava Novog Sada.

Policija je uhapsila državljane BiH čiji su inicijali D.K. (22), M.M. (23) i S.T. (23), kao i D.P. (21) iz Inđije zbog tučnjave koja je izbila sinoć u ugostiteljskom objektu u novosadskom predgrađu Klisa.

Osumnjičeni su se pokušali sakriti, ali su brzom reakcijom policije, svi učesnici  pronađeni.

Četvorici uhapšenih određeno je zadržavanje do 48 sati i bit će privedeni uz krivičnu prijavu osnovnom javnom tužiocu u Novom Sadu. Njima se na teret stavlja krivično djelo učestvovanje u tučnjavi.

Zbog učešća u tučnjavi krivične prijave bit će podnesene protiv još 11 osoba.

Shodno Zakonu o javnom redu i miru, protiv vlasnika ugostiteljskog objekta bit će podnesena prekršajna prijava, kao i prijava zbog sumnje da je prodavao piće licima koja su već bila pijana.

Protiv dvojice konobara također će biti podnesene prijave, jer nisu obavijestili policiju o narušavanju javnog reda i mira.

Komunalna policija i sanitarna inspekcija obaviještene su da preduzmu mjere iz njihove nadležnosti budući da je tučnjava izbila u vrijeme kada je zabranjen rad ugostiteljskih objekata.

Više o:

Novi Sad Policija
NA VRH

Podijeli članak na