PRIJAVE PROTIV 11 OSOBA

Tučnjava u Novom Sadu, uhapšena tri Bosanca

Osumnjičeni su se pokušali sakriti, ali su brzom reakcijom policije, svi učesnici pronađeni

Četvorici uhapšenih određeno je zadržavanje do 48 sati. Ilustracija

Srna

13.2.2021

Novosadska policija uhapsila je trojicu državljana BiH jer su učestvovala u kafanskoj tučnjavi u kojoj su tri lica zadobila teške, a četiri lake tjelesne povrede, saopćila je Policijska uprava Novog Sada.

Policija je uhapsila državljane BiH čiji su inicijali D.K. (22), M.M. (23) i S.T. (23), kao i D.P. (21) iz Inđije zbog tučnjave koja je izbila sinoć u ugostiteljskom objektu u novosadskom predgrađu Klisa.

Osumnjičeni su se pokušali sakriti, ali su brzom reakcijom policije, svi učesnici  pronađeni.

Četvorici uhapšenih određeno je zadržavanje do 48 sati i bit će privedeni uz krivičnu prijavu osnovnom javnom tužiocu u Novom Sadu. Njima se na teret stavlja krivično djelo učestvovanje u tučnjavi.

Zbog učešća u tučnjavi krivične prijave bit će podnesene protiv još 11 osoba.

Shodno Zakonu o javnom redu i miru, protiv vlasnika ugostiteljskog objekta bit će podnesena prekršajna prijava, kao i prijava zbog sumnje da je prodavao piće licima koja su već bila pijana.

Protiv dvojice konobara također će biti podnesene prijave, jer nisu obavijestili policiju o narušavanju javnog reda i mira.

Komunalna policija i sanitarna inspekcija obaviještene su da preduzmu mjere iz njihove nadležnosti budući da je tučnjava izbila u vrijeme kada je zabranjen rad ugostiteljskih objekata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.