NOVE MJERE

Zabrana rada ugostiteljskih objekata u Podgorici, Nikšiću, Kotoru, Cetinju, Herceg Novom i Ulcinju

Pratit ćemo efekat na nedjeljnom nivou i ako bude nešto hitnije to ćemo predložiti, kaže direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić

Nove mjere u Crnoj Gori. Agencije

A. Ka.

17.2.2021

Novim mjerama Ministarstva zdravlja zabranjen je rad ugostiteljskim objektima u Podgorici, Nikšiću, Ulcinju, Herceg Novom, Kotoru i Cetinju.

Kako je saopćeno na konferenciji za novinare Ministarstva zdravlja i Institut za javno zdravlje mjeru su donijeli kako bi se spustio broj oboljelih od koronavirusa. Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić kazao je da se dejstvo mjera može posmatrati tek za 14 dana.

- Pratit ćemo efekat na nedjeljnom nivou i ako bude nešto hitnije to ćemo predložiti. Lokalne samouprave nas mogu kontaktirati ili dati svoja zapažanja i indikacije. Na osnovu tih preporuka smo predlagali i ovu vrstu mjera - rekao je Galić.

Dodao je da su trećina testiranih novopozitivne osobe i da je nivo obolijevanja u porastu. Galić je pojasnio da je taj trend razlog pooštravanja mjera.

- Vjerovatno ćemo pooštravati sve više epidemiološke mjere kako bi nivo oboljelih spustili na prihvatljiv nivo. To radimo i zbog pripreme za ljetnju turističku sezonu - rekao je Galić.

Od je dodao da je u periodu od 8. do 14. februara porast u broju novooboljelih u testiranjima. Galić je kazao da su na radnoj grupi analizirali trenutnu situaciju i zaključili "da sigurno ima veći broj oboljelih od britanskog soja virusa".


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.