USPJEŠNI PREGOVORI

Kina Crnoj Gori donira 30.000 doza vakcine

Iz vlade Crne Gore navode da su direktni bilateralni pregovori države sa proizvođačem, odnosno državom jedini siguran put dobijanja vakcine koji ničim ne smije biti ugrožen

Donacija uskoro stiže u Crnu Goru. Arhiva

Avaz.ba

18.2.2021

Kina je Crnoj Gori zvanično odobrila donaciju 30.000 doza vakcine "Sinofarm", koja uskoro treba da stigne, saopćila je Vlada u Podgorici.


- Kineske vlasti podržale su svoje domaće proizvođače da pregovaraju sa našim nadležnim organima o nabavci i da nam odobre navedene količine vakcine, i to u formi donacije - navodi se u saopćenju.

Vlada Crne Gore istakla je da je ova donacija još jedna potvrda i znak dodatnog jačanja tradicionalnog prijateljstva dvije zemlje i naroda.

- Ovakav način dobijanja vakcine potvrđuje i nepobitan stav crnogorskih vlasti da su direktni bilateralni pregovori države sa proizvođačem, odnosno državom jedini siguran put dobijanja vakcine koji ničim ne smije biti ugrožen - smatraju u Vladi.

Crnogorska Vlada iskazala je veliku zahvalnost Vladi Kine i njenim državnim liderima i duboko vjeruje da su međunarodna saradnja i solidarnost koje Kina pokazuje jedini put ka uspješnom okončanju pandemije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.