PREMIJERKA

Brnabić: Srbija za jačanje "Mini-Šengena"

Tokom susreta bilo je riječi o jačanju bilateralnih odnosa dvije zemlje unapređenjem ekonomske saradnje i jačanjem političkog dijaloga, saopšteno je iz vlade Srbije

S današnjeg sastanka. Vlada Srbije

Fena

18.2.2021

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Sjeverne Makedonije Bujarom Osmanijem istakla je da je Srbija veoma zainteresovana za jačanje bilateralnih odnosa i razvoj regionalne saradnje u okviru "mini-Šengena".

Brnabićeva je ocijenila da je ta inicijativa od velikog značaja za ekonomski razvoj svih zemalja uključenih u taj proces.

Tokom susreta bilo je riječi o jačanju bilateralnih odnosa dvije zemlje unapređenjem ekonomske saradnje i jačanjem političkog dijaloga, saopšteno je iz vlade Srbije.


Brnabić je naglasila da je održavanje međuvladinih sjednica odlična platforma za postizanje dogovora o budućim koracima ka unapređenju ekonomske i trgovinske saradnje i jačem povezivanju Srbije i Sjeverne Makedonije.

Osmani je zahvalio Srbiji za donaciju vakcina protiv virusa korona, istakavši da je to važan gest i izraz iskrene solidarnosti, čime je omogućen početak vakcinacije u Sjevernoj Makedoniji.

Sagovornici su potvrdili uzajamnu podršku na putu ka članstvu u EU.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.