BLOKIRAO GA NA TWITTERU

Nakon rasprave o "Dari iz Jasenovca" profesor Biber poručio Đuriću: Otišao si predaleko

Posljednjih 10 mjeseci me vrijeđa i napada, ali optužbom za negiranje holokausta je otišao predaleko, rekao je Biber za ambasadora Srbije u Vašingtonu

A. J.

Biber i Đurić

Foto: Nova.rs


Profesor političkih nauka i stručnjak za Balkan s Univerziteta u Gracu Florian Biber (Bieber) i  ambasador Srbije u SAD Marko Đurić ušli su u raspravu o filmu "Dara iz Jasenovca" koja se završila blokadom na Twitteru.

- Danas sam blokirao Marka Đurića, srbijanskog ambasadora u Vašingtonu, zato što je rekao da negiram holokaust. Posljednjih 10 mjeseci me vrijeđa i napada, ali optužbom za negiranje holokausta je otišao predaleko. Također sam prijavio ovaj tvit - napisao je Biber na Twitteru.

Povod za raspravu bila je ocjena Bibera da je film "Dara iz Jasenovca" samo prikrivena propaganda, na šta je reagirao Đurić.

- Nadam se da ste svesni činjenice da ste svrstavanjem patnje stotine hiljada Jevreja, Srba, Roma i antifašista različitih nacionalnosti u koncentracionom logoru Jasenovac pod propagandu, sebe svrstali među one koji negiraju holokaust - naveo je Đurić.

Više o temi Florian Bieber

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na