BOŠNJAČKA STRANKA

Husović se povlači iz politike

Kazao je da će, s obzirom da su u toku pripreme za Kongres BS, strankom do tada upravljati Predsjedništvo Bošnjačke stranke

Rafet Husović. Agencije

A. Ka.

26.2.2021

Predsjednik Bošnjačke stranke (BS) Rafet Husović saopćio je danas da se zbog zdravstvenih problema povlači sa mjesta predsjednika te stranke, kao i iz političkog života.

Kazao je da će, s obzirom da su u toku pripreme za Kongres BS, strankom do tada upravljati Predsjedništvo Bošnjačke stranke.


Novo rukovodstvo

- Siguran sam da će novo rukovodstvo, koje će biti izabrano na IV Kongresu, u godinama koje dolaze nastaviti voditi ispravnu politiku u interesu bošnjačkog naroda kao i svih građana Crne Gore - rekao je Husović.

Bošnjačka stranka danas obilježava petnaest godina od osnivanja. Husović je istakao da taj jubilej obilježava značajan period posvećene i istrajne politike bošnjačkog naroda na strani demokratije, pravde, slobode, jednakosti i boljeg života za sve građane Crne Gore.

- Bošnjačka stranka je već petnaest godina autentični politički predstavnik bošnjačkog naroda. Sa ponosom ističemo da smo kao partija bili aktivni učesnik istorijskih procesa - obnove državnosti, ulaska Crne Gore u NATO alijansu i skorijeg pristupanja u Evropsku uniju. Naš poseban doprinos je u izgradnji i čuvanju multietničkog sklada u našem društvu - naveo je Husović.

Jačanja institucija vladavine prava

Istakao je da je Bošnjačka stranka istinski pobornik demokratizacije političke scene i jačanja institucija vladavine prava.

- Mi smo svojim radom i istrajnom i principijelnom politikom, usmjerenom u ostvarivanju postulata slobode, pravde i jednakosti svih građana kroz demokratsko djelovanje u institucijama, postali član najuticajnije političke grupacije u Evropskoj uniji - Evropske narodne partije (EPP) - naveo je on.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.