BEOGRADSKI “ALO”

Zašto je Vučić postao evropski Robin Hud

On je rekao da je šokiran idejom pojedinih evropskih lidera o uvođenju covid pasoša u Evropi, i to smatra sramotnom i antievropskom odlukom, ako do nje dođe

Aleksandar Vučić. Agencije

E. T. / Alo.rs

27.2.2021

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je jutros u jutarnjem programu na TV Prva, gdje je poručio da ne podržava uvođenje covid pasoša. Iako svi u Evropi imaju isto mišljenje, niko se do sada nije usudio da to javno i izgovori. Sve do jutros, piše beogradski Alo.rs.

Vučić je jutros u gostovanju na TV Prva kazao da uvođenje takozvanih covid pasoša gazi najviše evropske vrijednosti, slobodu kretanja i izbora.

- Sve najgore mislim o antivakserima, ali ko ste vi da ograničite nekome kretanje ako ne želi ili ne može da primi vakcinu - rekao je Vučić i razbio začarani krug šutnje u Evropi.

On je rekao da je šokiran idejom pojedinih evropskih lidera o uvođenju covid pasoša u Evropi, i to smatra sramotnom i antievropskom odlukom, ako do nje dođe.

Kako je istakao, time se pokazuju da im je stalo samo do unutrašnjih kretanja i da je pritisak unutrašnjih politika veliki, ali poručuje da će Srbija najbrže vakcinisati i omogućiti građanima da putuju, a "za njih ćemo uvesti covid pasoše".

Vučić je istakao i da će sada kod nas pritisak mladih da se vakcinišu biti veliki, a intencija je da se zaštite najprije stariji ljudi.


Na Sajmu vakcine za 600 diplomata

Vučić je rekao i da je danas na sajmu preko 600 diplomata na spisku za vakcinaciju. Istakao je da je Srbija peta u svijetu po vakcinaciji, i da su ispred Srbije samo Izrael, Sejšeli, Emirati, i Velika Britanija, a da su po revakcinaciji prvi u Evropi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.