SAUČEŠĆE

Čelnici Kantona Sarajevo: Milan Bandić je bio vizionar

Kao Hercegovac porijeklom, što je uvijek isticao i time se ponosio, ostao je snažno vezan za svoj rodni kraj, naveli u saopćenju

Fena/F. K.

Bandić: Obilježio je hrvatsku politiku

Foto: Fena


U povodu smrti gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, čelnici i članovi Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo uputili su izraze saučešća porodici, prijateljima i građanima Zagreba.

Nevjerica i tuga

- U vremenu kada tužne vijesti sustižu jedna drugu i kada se opraštamo i ispraćamo iznenadno preminulu rodbinu, prijatelje i kolege, vijest o smrti gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, primili smo sa nevjericom i tugom. Osoba iznimne životne energije, dugogodišnji prvi čovjek hrvatske prijestolnice i vizionar, nesporno je zaslužan što je Zagreb izrastao u modernu metropolu.

Kao Hercegovac porijeklom, što je uvijek isticao i time se ponosio, ostao je snažno vezan za svoj rodni kraj. Vezan je bio i za Bosnu i Hercegovinu, za Sarajevo koje je sa ljubavlju posjećivao i koje ga je uvijek toplo dočekivalo.

Ostaje praznina

Obilježio je hrvatsku politiku i razvoj Zagreba u teškom, poslijeratnom periodu. Njegovim odlaskom ostaje praznina za sve one koji se ga voljeli i cijenili, a povijest će obilježiti i pamtiti njegovo mjesto i ulogu u modernoj hrvatskoj državi. Izraze iskrenog saučešća upućujemo njegovoj porodici, prijateljima i građanima grada Zagreba - stoji u saučešću, prenosi Fena.

NA VRH

Podijeli članak na