SUDBINE

Životna priča Borisa Komnenića: Rat ga odvojio od kćerke, nije učestvovao u njenom odrastanju

Nakon gimnazije, koju je završio u rodnom gradu, upisao je Fakultet dramskih umjetnosti

Komnenić: Rat ga odvojio od kćerke. Arhiv

E. H.

7.3.2021

Čuveni glumac Boris Komnenić preminuo je nakon teške bolesti u 64. godini. Prvak drame u Narodnom pozorištu u Beogradu rođen je 29. marta 1957. godine u Puli.

Nakon gimnazije, koju je završio u rodnom gradu, upisao je Fakultet dramskih umjetnosti, a član Narodnog pozorišta postao je 1984. godine, dok je njegova najpoznatija uloga na televiziji ona u seriji „Bolji život“, kada je tumačio lik Saše Guze Popadića.


Voditelj televizijskog kviza

Među filmskim i televizijskim naslovima u kojima je igrao su „Bal na vodi“, „Špadijer jedan život“, „Gore dole“, „Vratiće se rode“, „Miris kiše na Balkanu“, „Sinđelići“, „Apofenija“ i drugi.

Boris, koji se oprobao i kao voditelj televizijskog kviza, iza sebe ima jedan brak. Davno je bio oženjen ženom koju nije dovoljno dobro poznavao, a kada ju je upoznao, ipak je odlučio da se razvede.

- I posao je bio jedan od faktora za razvod, ali nije bio presudan. Rene i ja se nismo dovoljno poznavali pre vjenčanja, onda smo počeli da se upoznajemo i nije nam se svidjelo ono što smo spoznali - ispričao je Boris ranije.

Iz braka sa Rene dobio je kćerku Nike koja mu je podarila unuku. Ipak, nije uspio da učestvuje u njenom odrastanju jer je ona tokom rata živjela sa majkom u Hrvatskoj.

- Nismo se vidjeli od izbijanja rata, jer iz nepoznatih razloga nikako nisam uspjevao da dobijem vizu kako bih otišao da ih posjetim. Od kada su vize ukinute, redovno se viđamo, ali sada je ona zrela i formirana osoba, majka moje unuke Lucije. Nika sada utiče na mene, pokušava da me vaspitava i učini zrelijim i boljim - pričao je glumac.


Razdvojenost od kćerke

Razdvojenost od kćerke mu je veoma teško pala, međutim ono što ga je u ratnom periodu najviše radovalo je to što je preko određenih „kanal“ imao informacije da su mu kćerka i bivša žena dobro, žive i zdrave.

- Ne umijem ni da objasnim koliko mi je bilo teško. Radili su neki kanali, ni sam ne znam kako sam uspjevao da ih ostvarim, a oni su mi samo osiguravali informacije da su njih dvije dobro. Najgora je bila ta neizvjesnost i naše međusobno nepoznavanje. Bile su to kćerkine najosjetljivije godine u kojima nisam učestvovao i taj period je praktično zauvijek izgubljen. Pokušavam da to ne ponovim s unukom i nadam se da ću u tome uspeti - ispričao je on.

On kćerku u jednom periodu nije video čak pet godina, a kako je izgledao prvi susret nakon toliko godina ispričao je on.

- Bio je to kao susret dvoje ljudi koji su veoma bliski, a ne znaju se. Sreli smo se u Ljubljani, jer tada još nisam mogao da dođem u Hrvatsku. Neprijatnost je veoma brzo razbijena, jer krv nije voda, a divni odnosi na sreću traju do danas - ispričao je glumac.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.