PENZIONISANI GENERAL

Društvenim mrežama se širi govor Ante Gotovine: Hrvatska je kao jedna ptica, s dva krila, možemo biti i zadovoljni i nezadovoljni

Možemo gledati kritički, s pravom, ali ta naša kritika mora biti konstruktivna, nikad destruktivna, kazao je Gotovina

N. Aj. / Index.hr

Ante Gotovina održao govor

Foto: Printscreen


Penzionisani general Ante Gotovina je na privatnom druženju s veteranima jučer u Pakoštanima održao govor, a snimka se pojavila na Facebooku.

Kao vojnici, gledajmo sjever. Sjever je orijentir. I kad gledamo sjever, vidimo Hrvatsku. Hrvatska je kao jedna ptica, s dva krila. Na krajnjem desnom krilu vidimo Vukovar, vas ljude koji ste večeras s nama iz Vukovara.

Na krajnjem lijevom krilu vidimo Dubrovnik i vidimo naše dubrovačke branitelje. Našli ste se zajedno, negdje na pola puta, s braniteljima iz Pakoštana - rekao je Gotovina.

Dodao je da imaju domovinu, da država "može biti i ovakva i onakva".

- Možemo biti sretni, zadovoljni, nezadovoljni, s pravom. Možemo gledati kritički, s pravom, ali ta naša kritika mora biti konstruktivna, nikad destruktivna. Kritika je dobrodošla za one ljude koji znaju slušati, ali tu i takvu državu imamo. Ali ono što je najvažnije za sve nas, i one koji jesu i koji dolaze, imamo domovinu. Ako je neko nešto za nju dao, to ste vi, branitelji. Ne može niko nikad poništiti ono što je domovina, jer domovina je u našim srcima i mi je imamo - rekao je Gotovina.

Nakon toga, nastavio je pričati o Bogu.

- No ništa od toga ne bi bilo da nije gospodara povijesti. Jedini i pravi gospodar povijesti od početka, dana i do vijeka, do kraja svijeta je on. I jedino njemu i jedino s njim nikada ne smijemo biti neprijatelji, jer pripadamo njemu. On se brine o nama i to najbolje osjećamo kada smo dole. Kad nam je dobro, zaboravimo i znamo zatvoriti vrata. "Ajde nemoj nas zanovjetati", kažemo negdje u sebi, pa se sjetimo koliko smo grješni ljudi, ali smo samo ljudi, i zato on je Bog i gospodar povijesti. I zato neka nas on čuva i našu domovinu, naše obitelji i naše zajedništvo - zaključio je Gotovina.

NA VRH

Podijeli članak na