ISTRAGA U CRNOJ GORI

Bivši ministar Kenan Hrapović saslušan zbog kašnjenja nabavke vakcina

Prema saznanjima "Dana", Hrapović je negirao da je propuštanjem službene radnje izazvao zastoj u pregovorima o nabavci vakcina protiv koronavirusa

Hrapović: Dao izjavu tužiocu. Dan

Ad. A. / Dan

10.3.2021

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore saslušalo je prije dva dana bivšeg ministra zdravlja Kenana Hrapovića u sklopu istrage povodom optužbi o propustima zbog kojih je došlo do kašnjenja i zastoja u nabavci vakcina, prenosi "Dan".

Informaciju je za taj list potvrdio i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, koji nije želio da saopštava više detalja kako ne bi narušo istragu.

Hrapović je potvrdio da je u bio u SDT-u, gdje je pozvan u svojstvu građanina.

Kazao je da je tužiocu dao izjavu povodom optužbi aktuelne ministarke zdravlja, ali nije želio da iznosi detalje razgovora.


Bez detalja

-Tačno je da sam juče u svojstvu građanina bio kod specijalnog tužioca, ali to je sve što tim povodom želim da kažem - kazao je u kratkom telefonskom razgovoru Hrapović, kako prenosi "Dan".

Hrapović je saslušan u svojstvu građanina, a tužilaštvo će ocijeniti da li je u njegovom postupanju bilo elemenata krivičnog djela.

U svojstvu građanina biće saslušana i aktuelna ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Prema saznanjima "Dana", Hrapović je negirao da je propuštanjem službene radnje izazvao zastoj u pregovorima o nabavci vakcina protiv koronavirusa.

Prezentovana mu je dokumentacija koju je dostavilo Ministarstvo zdravlja Crne Gore, a na osnovu koje se vidi da krajem avgusta nije odgovorio na mejl kojim je trebalo da potvrdi nabavku vakcina iz Poljske.


Predočena dokumentacija

Kako saznaje "Dan", on je tužiocu predočio dio dokumentacije koju on posjeduje. Hrapović je ispitivan povodom optužbi koje je 11. januara ove godine iznijela Borovinić Bojović.

Iz SDT-a "Danu" je saopšteno da već dva mjeseca ispituju da li su te optužbe osnovane i da su tim povodom jučer i prije dva dana obavili saslušanja.

Ministrica zdravlja je iznijela podatke koji ukazuju na, kako je kazala, nepravilan i nezakonit rad bivšeg ministra zdravlja i direktora Fonda za zdravstveno osiguranje, gdje se može raditi o krivičnom djelu iz stvarne nadležnosti SDT-a, koje je nadležno za krivično gonjenje javnih funkcionera za krivično djelo zloupotreba službenog položaja i ugrožovanje javnog zdravlja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.