POČELO ZATVARANJE

I u Srbiji "mini lockdown": Građani mogu samo u nabavku hrane, šetnju, kod ljekara, veterinara i na vakcinu

Sve druge prodavnice kao i ugostiteljski objketi, kafići i restorani, kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, kladionice, kockarnice, dječje igraonice, teretane, sportski objekti moraju biti zatvoreni do ponedjeljka ujutru

Srbija: Zatvoreni do ponedjeljka. Telegraf.rs

A. Ka. / Telegraf.rs

13.3.2021

Shodno odluci Vlade Srbije, sinoć u 21 sat počelo je zatvaranje, pa će do ponedjeljka u šest sati u Srbiji moći da rade samo prodavnice prehrambene robe, apoteke i benzinske pumpe.

Sve druge prodavnice kao i ugostiteljski objketi, kafići i restorani, kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, kladionice, kockarnice, dječje igraonice, teretane, sportski objekti moraju biti zatvoreni do ponedjeljka ujutru.

Za vikend će, osim prodavnica prehrambene robe, apoteka i benzinskih pumpi moći da rade i ordinacije, laboratorije, stomatološke i veterinarske ordinacije, kiosci i trafike.

Također, moći će da rade i radnje i objekti poput obućarskih, staklorezačkih i krojačkih, a dozvoljen je i rad restorana i barova u okviru hotelskih i sličnih smještaja, ali samo za goste koji su prijavili boravak u tom smještaju.

Moći će da rade i sportski objekti za pripremu i održavanje registrovanih takmičenja u okviru nacionalnih sportskih saveza.

Od ponedjeljka, na onlajn nastavu prelaze i učenici viših razreda osnovnih škola, a za učenike srednjih škola se ovaj oblik nastave produžava i na slijedeću sedmicu.

Kada je riječ o vakcinaciji, ona će se odvijati bez prekida, po unaprijed utvrđenom planu, saopćeno je iz Vlade Srbije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.