SLUČAJ U HRVATSKOJ

Homofobni napad u Zagrebu: Gurnuli ženu pod tramvaj jer su mislili da je muškarac

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu danas je objavilo da su napadači pronađeni te da se radilo o homofobnom napadu

A. Ka. / Index.hr

Osumnjičeni identifikovani

Foto: MUP Hrvatska


Policija je riješila slučaj napada na ženu u Zagrebu koji se dogodio krajem februara.

Policija je objavila da traži dvojicu mladića, 19-godišnjaka i 20-godišnjaka, koji su gurnuli ženu pod tramvaj. Tramvaj ju je vukao tri metra i zadobila je povrede.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu danas je objavilo da su napadači pronađeni te da se radilo o homofobnom napadu. Napadači su, naime, vidjeli ženu koja je bila u društvu svog partnera i pomislili su da je ona muškarac i da se radi o istospolnom paru.

- Postoji osnovana sumnja da su dvojica osumnjičenih 28. februara 2021. oko 14:10 sati na stajalištu tramvaja na Trgu kralja Petra Krešimira IV., zajedno i po dogovoru, iz netrpeljivosti prema ljudima druge spolne orijentacije, smatrajući da se radi o dvojici muškarca, prvo verbalno, a potom i fizički napali muškarca i ženu koji su bili zajedno. Osnovano se sumnja da su im osumnjičeni prvo vikali pogrdne riječi, a potom su fizički je napali odgurnuvši je prema tramvajskim šinama u vrijeme kada je nailazio tramvaj. Oštećena žena je tijelom udarila u tramvaj i pala između tramvaja i šina, nakon čega ju je tramvaj vukao po tlu te je pritom zadobila više povreda - objavilo je ODO.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 20. marta 2021. podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanjem istražnog zatvora protiv obojice oosumnjičenih zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu nije prihvatio prijedlog ovog državnog odvjetništva te je osumnjičene pustio da se brane sa slobode.

Državno odvjetništvo će po primitku pisanog otpravka rješenja podnijeti žalbu na rješenje suca istrage kojim se osumnjičeni puštaju na slobodu.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na