NAKON TEŠKIH OPTUŽBI

Sedamnaest glumaca iz predstave potpisalo da neće da igraju sa Lečićem

Među potpisnicima inicijative su i Miloš Biković, koji igra glavnu ulogu u pomenutoj predstavi, kao i glumac Miodrag Radonjić

Branislav Lečić. Agencije

A. Ka. / Blic.rs

25.3.2021

Dio glumačke postave predstave "Kad su cvetale tikve", njih 17, potpisalo je inicijativu da ne žele da igraju sa Branislavom Lečićem, nakon što je glumica Danijela Štajnfeld u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu navela je da je Lečić misteriozni moćnik iz filmske industrije koji ju je silovao.

Kako piše Blic.rs, među potpisnicima inicijative su i Miloš Biković, koji igra glavnu ulogu u pomenutoj predstavi, kao i glumac Miodrag Radonjić.

Izuzet iz predstave

Nakon što je u javnosti objavljena vijest o Danijeli Štajnfeld i Branislavu Lečiću, 17 glumaca je odbilo da igra sa Lečićem u pomenutoj predstavi, koja se igra na sceni Beogradskog dramskog pozorišta.Među 17 imena koja su potpisala inicijativu su, kako piše Blic.rs, glumci Miloš Biković i Miodrag Radonjić, dok su preostali glumci ostali uzdržani.

Ovim povodom, Beogradsko dramsko pozorište izdalo je i zvanično saopćenje.

- Beogradsko dramsko pozorište obaviještava javnost da je na zahtjev većeg dijela ansambla predstave "Kad su cvetale tikve", glumac Branislav Lečić izuzet iz predstojećih igranja predstave, zbog aktuelne situacije. Zbog kompleksnosti svih događaja, Beogradsko dramsko pozorište smatra da je ovaj slučaj isključivo u rukama nadležnih institucija i na ovu temu neće se više izjašnjavati - naveli su iz pozorišta.


Kada je obaviješten da je izuzet iz predstave "Kad su cvetale tikve", Branislav Lečić je kolegama odgovorio putem društvene mreže Facebook.

- Sa onima koji sude o ljudima i ovakvim događanjima i optužbama preko medija, bez prava na moj glas i moju istinu, nikada više nemam šta da tražim! Zaboravite na našu saradnju, i poručite tim glumcima da me ni takvi ljudi ni takvi glumci uopće ne zanimaju. Oni bez obzira na godine ne znaju ni šta je pravo, a ni pravda. Neka me izbejgavaju u širokom luku! Istina će pobjediti! Dragi Leka odgovara na poruku Beogradskog dramskog pozorišta - napisao je glumac u objavi.

Teške optužbe

Podsjetimo, glumica Danijela Štajnfeld je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu navela da je njen kolega Branislav Lečić misteriozni moćnik iz filmske industrije koji ju je silovao, a javnost je za to saznala u ponedjeljak, 22. marta.

Danijela Štajnfeld je prvi put u svom filmu "Zaceli me" izjavila da je silovana. Zbog ovog događaja glumica je riješila da se preseli u Ameriku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.