DETALJNA KONTROLA

Hrvat i Srbin privedeni zbog lažiranih nalaza PCR testova

Muškarac je prilikom kontrole policijskim službenicima dao na uvid nalaz PCR testa za kojeg se sumnjalo u njegovu vjerodostojnost

Prilikom provjere utvrđeno da su testovi kupljeni. Ilustracija

Anadolija

29.3.2021

Policijska uprava istarska saopćila je kako je bujska policija prijavila dvije osobe zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenje nalaza PCR testa, javlja Anadolija.

- U subotu oko 10:35 sati, na granični prijelaz Plovanija pristigao je automobil Fiat Panda, talijanske registarske oznake, kojim je upravljao 66-godišnji državljanin Srbije. Muškarac je prilikom kontrole policijskim službenicima dao na uvid nalaz PCR testa za kojeg se sumnjalo u njegovu vjerodostojnost. Provjerom je utvrđeno da je 66-godišnjak od nepoznate osobe kupio krivotvoreni nalaz PCR testa - saopćeno je iz istarske PU.

Policija je kazneno prijavila i 29-godišnjeg hrvatskog državljanina kojem je 3. marta oko 11:30 sati na graničnom prijelazu Kaštel određena mjera samoizolacije jer nije posjedovao negativan nalaz PCR testa.

- Istog dana, muškarac je kako bi mu se ukinula mjera samoizolacije dostavio policiji nalaz PCR testa za kojeg je provjerom sa zdravstvenom ustanovom utvrđeno da je krivotvoren - navodi se.

Protiv njega se nadležnom državnom tužilaštvu podnosi kaznena prijava zbog krivotvorenja isprave u redovnom postupku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.