DETALJNA KONTROLA

Hrvat i Srbin privedeni zbog lažiranih nalaza PCR testova

Muškarac je prilikom kontrole policijskim službenicima dao na uvid nalaz PCR testa za kojeg se sumnjalo u njegovu vjerodostojnost

Anadolija

Prilikom provjere utvrđeno da su testovi kupljeni

Foto: Ilustracija


Policijska uprava istarska saopćila je kako je bujska policija prijavila dvije osobe zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenje nalaza PCR testa, javlja Anadolija.

- U subotu oko 10:35 sati, na granični prijelaz Plovanija pristigao je automobil Fiat Panda, talijanske registarske oznake, kojim je upravljao 66-godišnji državljanin Srbije. Muškarac je prilikom kontrole policijskim službenicima dao na uvid nalaz PCR testa za kojeg se sumnjalo u njegovu vjerodostojnost. Provjerom je utvrđeno da je 66-godišnjak od nepoznate osobe kupio krivotvoreni nalaz PCR testa - saopćeno je iz istarske PU.

Policija je kazneno prijavila i 29-godišnjeg hrvatskog državljanina kojem je 3. marta oko 11:30 sati na graničnom prijelazu Kaštel određena mjera samoizolacije jer nije posjedovao negativan nalaz PCR testa.

- Istog dana, muškarac je kako bi mu se ukinula mjera samoizolacije dostavio policiji nalaz PCR testa za kojeg je provjerom sa zdravstvenom ustanovom utvrđeno da je krivotvoren - navodi se.

Protiv njega se nadležnom državnom tužilaštvu podnosi kaznena prijava zbog krivotvorenja isprave u redovnom postupku.

NA VRH

Podijeli članak na