VUČIĆ I AKSOJ

Saradnja Srbije i Turske kao podrška stabilnosti cijelog regiona

Vučić je pozdravio sve izraženiji interes turskih kompanija da ulažu u srpsku privredu, posebno u slabije razvijenim dijelovima zemlje

Aksoj i Vučić: Razgovarano o rezultatima konkretnih zajedničkih projekata. Tanjug

Srna

7.4.2021

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru s novim ambasadorom Turske u Beogradu Hamijom Aksojem (Aksoy) izrazio je zadovoljstvo zbog postignutog nivoa bilateralnih odnosa dvije zemlje, posebno zbog intenzivnog političkog dijaloga, kao i pojačane ekonomske saradnje, u atmosferi međusobnog uvažavanja i povjerenja.

Vučić je naglasio da dvije zemlje time daju i snažnu podršku stabilnosti cijelog regiona, saopćeno je iz press-službe predsjednika Srbije.


Aksoj je predao akreditive Vučiću. Tanjug

U tom kontekstu Vučić je pozdravio sve izraženiji interes turskih kompanija da ulažu u srpsku privredu, posebno u slabije razvijenim dijelovima zemlje, navodi se u saopćenju. Razgovarano je i o rezultatima konkretnih zajedničkih projekata, pri čemu su po značaju izdvojeni projekti u oblasti infrastrukture.

Vučić je istakao da veoma uvažava lični doprinos predsjednika Erdoana dolasku investitora iz Turske u Srbiju. Naveo je kako se nada da će okolnosti dozvoliti da uskoro bude održana sjednica Visokog vijeća za saradnju Srbije i Turske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.