PREDSJEDNIK CRNE GORE

Đukanović poručio Krivokapiću: Krajnje je nemoralno da insinuirate da ja organizujem proteste

Nijedan pojedinac, pa ni Zdravko Krivokapić, ili makar i loša Vlada, ne mogu me isprovocirati na takvu neodgovornost prema državi, naveo je Đukanović

Dodao je da vjeruje da svi zajedno imaju političke zrelosti i kapaciteta da sačuvaju mir. Agencije

Antena M

8.4.2021

Krajnje je nemoralno od premijera Krivokapića da insinuira da ja organizujem proteste koji mu se ne sviđaju, poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

- Nijedan pojedinac, pa ni Zdravko Krivokapić, ili makar i loša Vlada, ne mogu me isprovocirati - rekao je.

Uzaludni su, kako navodi, pokušaji da "svo svoje neznanje, neposvećenost i nepostojanost pokušava prikriti time što će papagajski dosadno za sve okriviti bivšu vlast".

- A sad je krenuo da to čini i prema meni lično. Poznato je, a o tome je u trenucima euforičnog raspoloženja nakon pobjede na izborima govorio i sam premijer, da sam uložio i ulažem sav napor da se izvršna vlast konstituiše, i da što kvalitetnije profunkcioniše. Činio sam to i činim zbog odgovornosti prema Državi za čiju sam obnovu, za razliku od premijera, bez ostatka radio i izvjesno glasao. I za čiji napredak i dalje radim. Iako imam sve manje poštovanja prema Vladi i njenom premijeru. Jer iz dana u dan sabiram sve više utisaka da neznanje nije jedini i najvažniji razlog njihovog neodgovornog upravljanja državom - saopćio je Đukanović na Twitteru.

Ne mora, kako kaže Đukanović, premijer da brine da iza bučne kritike Vlade ovih dana skriveno stoji on.

- Ne samo zato što se ne skrivam kada kritikujem, nego zato što nikada nisam, a i neću, preduzeti ništa što bi potencijalno ugrožavalo stabilnost Crne Gore. Nijedan pojedinac, pa ni Zdravko Krivokapić, ili makar i loša Vlada, ne mogu me isprovocirati na takvu neodgovornost prema državi - naveo je.

Dodao je da vjeruje da svi zajedno imaju političke zrelosti i kapaciteta da sačuvaju mir, da pokažu odgovornost prema strateškim državnim ciljevima za koje su se svi deklarisali, kao i prema svim građanima Crne Gore, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali.

Krivokapić je, podsjećamo, ranije danas pozvao Đukanovića da ne destabilizuje državu i da narod koji je, kako je rekao, izveo na ulice pozove da se vrati kućama.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.