CRNA GORA

Blokiran magistralni put: Ako Vlada ne ispuni zahtjeve, protest će se radikalizovati

Učesnici protesta su kazali da će saobraćaj biti blokiran do 16:00 sati, kao i prethodnog dana

Antena M

Magistralni put Nikšić - Podgorica i danas je blokiran

Foto: Screenshot


Magistralni put Nikšić - Podgorica i danas je blokiran u znak protesta zbog izmjena Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom i izmjene Zakona o registru prebivališta i boravišta.

Učesnici protesta su kazali da će saobraćaj biti blokiran do 16:00 sati, kao i prethodnog dana. Protestanti su uputili zahtjeve Vladi i najavili da će radikalizovati protest ako oni ne budu ispunjeni.

Građani koji protestuju poručuju da iza skupova, blokada i protesta i svih buntova na nivou Crne Gore ne stoji ni Patriotsko komitski savez niti bilo koja druga partija ili političar.

- Iza protesta stoje svi slobodni građani Crne Gore kojima basta da kažu Ne! Mi se borimo protiv trenutnog stanja u državi, zbog progona neistomišljenika i revanšizma, zbog državljanstva, zbog gaženja službenim automobilima i nepoštovanja protokola, manipulacije i laži koje nam se plasiraju. Također protestujemo zbog napada Srba na Crnogorce koji su bili vrlo tolerantni dok se srpski narod borio za svoju pravoslavnu crkvu. Dok premijer ne povuče odluku vezano za državljanstvo i dok ne odustane od izmjena i dopuna tih zakona, nećemo ulaziti u kuće. Slobodni građani i građanke Crne Gore Crnogorsko proljeće 2021. godine je demokratija - poručuju oni. 

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na