ODBACIO OPTUŽBE

Veljović: Vi ste gospodine Krivokapiću izveli ljude na ulice, govorite bez činjenica

On je dodao da se predsjednik Vlade nedostojno ponaša funkciji koju obavlja

Veljović: Radije sa njima i jedan dan, nego sa dušmanina svega crnogorskog. Anadolija

A. K.

11.4.2021

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić je, izgubivši autoritet kod svojih ministara i skupštinske većine, očigledno ostao samo da vlada javnim proglasima, pisanim i usmenim obraćanjima, saopćio je večeras Veselin Veljović, savjetnik za odbranu i bezbjednost predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Veljović je reagovao na izjavu Krivokapića koji je, između ostalog, kazao da je Veljović štab iz policije preselio u štab paralelnog organa i da rukovodi Komitsko patriotskim pokretom.

- U najnovijem, a ko zna kojem po redu u posljednjih nedelju dana, optužio me za organizaciju protesta i upravljenje Patriotsko komitskim pokretom. Takve optužbe sam nedavno odbacio, i zato današnju izjavu premijera shvatam kao maliciozno prebacivanje odgovornosti za destabilizaciju države, koja je posljedica postupaka Krivokapićeve neznavene Vlade. 

Vi ste gospodine Krivokapiću izveli ljude na ulice, a ne Veselin Veljović. Vi ste uz sve probleme sa kojima se naša država suočava, kao prioritet postavili etnički inženjering na štetu Crnogoraca i manjinskih naroda. Zato, kada sljedeći put budete tražili krivca za bunt naroda i protest protiv vaših napora da po svaku cijenu obezdržavite Crnu Goru, promijenite njenu demografsku strukturu i uništite njeno građansko biće, dovoljno je samo da pogledate u ogledalo - i naći ćete ga - istakao je Veljović.

On je dodao da se predsjednik Vlade nedostojno ponaša funkciji koju obavlja.

- Saopštavate građanima neistine u povodu važnih tema o kojima lakomisleno i euforično ali prije svega bez činjenica govorite. Dakle, Crnogorske komitske i patriotske organizacije su legitimne i legalne grupe građana koji se bore za očuvanje Crne Gore i crnogorskog nacionalnog i građanskog identiteta. Ako vam je svaka istina kao ova da ja predvodim navedene organizacije onda građani ove Države treba da budu ozbiljno zabrinuti kuda vaša nesposobna družina vodi ovu ponosnu državu.

 Već ste prepoznati kao osoba koja ne drži riječ pa od vas sve što kažete i nije važno i značajno jer to već niko ne doživljava za ozbiljno. Istina je da patriotske organizacije ne vodim, nijesam njihov član i nemam bilo kakve veze sa njihovim aktivnostima ali poštujem njihov rad uz uvjerenje da će ih biti sve više svakoga novog dana. Radije sa njima i jedan dan, nego sa dušmanina svega crnogorskog - rekao je Veljović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.