BURNO NAKON SASTANKA

Kriza u vladajućoj većini u Crnoj Gori: Međusobne optužbe za rušenje vlade između Kneževića i Abazovića

Istinitost mojih tvrdnji može da potvrdi i sam potpredsjednik Dritan Abazović, rekao je Krivokapić

A. K.

Sastanak završen međusobnim optužbama

Foto: Agencije


Susret lidera vladajuće većine u Crnoj Gori i premijera Zdravka Krivokapića u ponedjeljak navečer završio je optužbama za rušenje vlade koje je na račun prosrpskog Demokratskog fronta i potpredsjednika vlade zaduženog za sigurnosni sektor, Dritana Abazovića, iznio premijer i nakon toga napustio sastanak.

Milan Knežević (DF) rekao je novinarima nakon susreta premijera i lidera stranaka vladajuće većine da je Krivokapić optužio DF, potpredsjednika Abazovića i ministra Vladimira Leposavića da ruše njegovu Vladu.

- Saopćio je da ima informacije o tome - rekao je Knežević novinarima nakon sastanka, istaknuvši da je Krivokapić indirektno optužio njega, Abazovića i Leposavića da stoje iza zavjere za rušenje Vlade.

Krivokapić je reagovao na ove tvrdnje putem Twittera, na kojem je napisao:

- Jedna od laži koja je plasirana s današnjeg sastanka je da sam potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića optužio da s Demokratskim frontom ruši Vladu čiji je potpredsjednik. Istinitost mojih tvrdnji može da potvrdi i sam potpredsjednik Dritan Abazović.

  • Objava na Twitteru

    Objava na Twitteru

    Foto: Screenshot


Kriza unutar vladajuće većine, koja je na parlamentarnim izborima u avgustu 2020. tijesnom pobjedom s vlasti svrgnula Demokratsku partiju socijalista Mila Đukanovića, počela je kad je premijer Krivokapić odlučio smijeniti ministra pravosuđa i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, koji je osporio genocid u Srebrenici i odluke međunarodnih sudova o tome.

Leposavić je odbio podnijeti ostavku, pa o njegovoj smjeni treba raspravljati skupština Crne Gore, u kojoj veći dio vladajuće koalicije ne želi podržatii odluku premijera i smijeniti ministra pravosuđa.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na