CRNA GORA

Abazović: Ulica neće birati načelnike centara bezbjednosti

Ispred Centra bezbjednosti u Pljevljima sinoć su protestovali građani zbog postavljenja Harisa Đurđevića za novog načelnika policije u tom gradu

Abazović: Osuđujem šovinističke i nacionalnističke poruke koje su se čule od manje grupe ljudi. Agencije

RTCG

20.4.2021

Neće ulica postavljati načelnike centara bezbjednosti u Crnoj Gori, poručio je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, komentarišući reakciju dijela javnosti nakon što je za šefa pljevaljske policije imenovan Haris Đurđević.

Abazović je nakon saslušanja u Specijalnom policijskom odjeljenju rekao da je potrebno izvršiti provjeru o čemu se radi, te koji su motivi takve reakcije javnosti, odnosno jesu li u pitanju profesionlane ili lične reference koje su, kaže on, manje važne.

- Nećemo moći da funkcionišemo ako će određena politička opcija, kojoj se ne sviđaju neka imenovanja, organizovati proteste - rekao je Abazović.

Ako je profesionalni propust razlog protesta, kaže Abazović, onda je to zabrinjavajuće i trebalo bi da se razmotri.

- Nedodirljivih nema, nikakav problem da se zamijeni ako za to postoje uslovi. A osuđujem šovinističke i nacionalnističke poruke koje su se čule od manje grupe ljudi. To ne doprinosi miru i suživotu - rekao je Abazović, uz poruku da građani svakako imaju pravo da iskažu nezadovoljstvo, ali da je neprihvatljivo ako je ono motivisano vjerskim ili političkim opredjeljenjem.

Podsjećamo, ispred Centra bezbjednosti u Pljevljima sinoć su protestovali građani zbog postavljenja Harisa Đurđevića za novog načelnika policije u tom gradu, dok su pljevaljski odbori Nove, Demokrata, DNP-a i Pokreta za Pljevlja zatražili od Vlade da poništi odluku o imenovanjiu Đurđevića.

Na protestu je uzvikivano "Ustala je Sparta srpska, neće ovo biti Turska".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.