VOĐA "KAVAČKOG KLANA"

Uhapšen Slobodan Kašćelan i njegovi saradnici

Hapšenje su izvele pojačane policijske snage, a Centar bezbjednosti Kotor bio je okružen naoružanim policajcima

CDM

21.4.2021

Slobodan Kašćelan. Agencije

Policija je sinoć u Kotoru sprovela akciju u kojoj su uhapšeni navodni vođa "kavačkog klana" Slobodan Kašćelan i dvojica njegovih saradnika, od kojih je jedan iz Herceg Novog, saznaje nezvanično Dan iz više izvora.

Hapšenje su izvele pojačane policijske snage, a Centar bezbjednosti Kotor bio je okružen naoružanim policajcima.

Nije poznato da li su Kašćelan i dvojica njegovih saradnika zadržani, a iz policije je rečeno da se radi o tajnoj istrazi i da ne mogu iznositi detalje kako je ne bi narušili.

Vijeće podgoričkog Višeg suda prihvatilo je krajem 2019. godine ponuđeno jemstvo u nekretninama vrijednosti 444.000 eura i 5.000 u novcu za Slobodana Kašćelana, koji se po pravosnažnosti ovog rješenja našao na slobodi. Njegovi bliski srodnici garantovali su imovinom da će na taj način biti obezbijeđeno njegovo prisustvo u daljem toku postupka koji se vodi pred vijećem sudije Dragoja Jovića.

Specijalni tim i pripadnici novog odsjeka u Upravi policije izvršili su i 28. marta pretrese vođa "kavačkog klana". Akcija je izvedena na osnovu informacija da se više pripadnika tog klana sastalo sa Radojem Zvicerom. Policija je odmah nakon dojave blokirala jedno kotorsko naselje kako bi preventivno djelovala i spriječila eventualno izvršenje krivičnog djela.

Novinaru Dana koji je tada bi na licu mjesta inspektori nisu željeli da daju bilo kakvu informaciju u vezi sa pretresima, uz obrazloženje da nemaju takva ovlašćenja. Danu je i tada iz policije rečeno da se radi o tajnoj istrazi i da zbog toga ne mogu da daju više informacija.

Uprkos čestim obračunima, vođe rivalskih klanova Jovan Vukotić i Radoje Zvicer, a do sinoć i Slobodan Kašćelan, nalaze se na slobodi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.