NEĆE BITI SASTANKA

Kurti sljedeće nedjelje u Briselu, ništa od susreta sa Vučićem

Posljednji sastanak na najvišem nivou između predstavnika Kosova i Srbije je bio u septembru prošle godine

A. Ka. / Antena M

Albin Kurti

Foto: Agencije


Premijer Kosova Albin Kurti tokom sljedeće nedjelje posjetit će Brisel i tom će se prilikom susresti sa visokim zvaničnicima Evropske unije, izjavili su iz Vlade Kosova.

Iz Vlade Kosova kažu da tokom te posjete neće biti sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kako su javili kosovski mediji.

- Premijer Aljbin Kurti sredinom sljedeće nedjelje će posjetiti Brisel, gdje će se sastati s predstavnicima institucija Evropske unije. Neće biti sastanka premijera Kurtija i gospodina Vučića - rekao je za Koha net portparol vlade Perparim Krieziu.

Posljednji sastanak na najvišem nivou između predstavnika Kosova i Srbije je bio u septembru prošle godine, kada su se sreli predsjednik Vučić i bivši premijer Kosova Avdulah Hoti.

Prištinski portal gazetablic.com objavio je sinoć, pozivajući se na međunarodne izvore, da će se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti sljedeće nedjelje sastati u Briselu.

Prema navodima portala, u Brisel će prvi otputovati Vučić, a poslije njega u Briselu će boraviti i kosovski premijer Aljbin Kurti.

NA VRH

Podijeli članak na